Suceava. La Spitalul ”Sf. Ioan cel Nou”, 24 de refugiați din Ucraina au primit îngrijiri medicale, printre care un bebeluș de opt zile

În ultimele trei zile, la Unitatea de primiri urgențe a Spitalului Județean ”Sf. Ioan cel Nou” din Suceava au ajuns 24 de refugiați din Ucraina, dintre care șapte copii, cinci studenți nigerieni și o femeie însărcinată, a anunțat purtătorul de cuvânt al spitalului, dr. Dan Teodorovici, în Monitorul de Suceava.

Mulți refugiați ajung în România după trecerea frontierei Siret, epuizați și, în cazul unora cu diverse probleme de sănătate agravate după drumul lung, adesea pe jos, în frig și copleșiți de spaimă.

Au avut nevoie de îngrijiri medicale un bebeluș de 8 zile icter fiziologic, un copil de un an cu rinofaringită acută sau un altul de 13 ani cu sindrom dureros abdominal cu dispepsie acută.

Dr. Teodorovici a prezentat pentru Monitorul de Suceava, cazul ”unei fetițe al cărei tată a rămas în Ucraina”,  ”după 30 de ore de mers până la Siret, a făcut angină acută eritematoasă, cu febră, dureri abdominale și vărsături”.  

În urma asistenței medicale primite în UPU, majoritatea și-au revenit din punct de vedere fizic, în afara unui copil și a unei femei însărcinate care au avut nevoie de spitalizare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...