Suedia: Regele Carl Gustaf afirmă că strategia suedeză de combatere a pandemiei a eșuat

Regele suedez Carl Gustaf al XVI-lea spune că 2020 a fost un an groaznic și a recunoscut că strategia țării de combatere a pandemiei a eșuat.

Suedia a înregistrat aproape 350.000 de infecții cu coronavirusul și peste 7.800 de decese cauzate de COVID-19. Țara nordică a fost dur criticată din cauza abordării sale neconvenționale de gestionare a pandemiei care se bazează doar pe recomandări, fără nicio restricție.

„Cred că am eșuat. Avem un număr mare de persoane care au murit și asta este îngrozitor”, a declarat regele în cadrul emisiunii.

„Poporul suedez a suferit enorm în condiții dificile. Ne gândim la toți membri familiilor care nu și-au putut lua rămas-bun de la rudele decedate. Cred că este o experiență dură și traumatică”, a adăugat acesta.

Întrebat dacă se teme să nu contacteze coronavirusul, regele în vârstă de 74 de ani a declarat că:

„În ultimul timp se simte mai evident, s-a apropiat tot mai mult. Nu îți dorești asta”, conform BBC.

Suedia nu a impus până acum un lockdown la nivel național sau purtarea măștilor de protecție iar barurile și restaurantele au rămas deschise pe parcursul pandemiei.

Peste 90% din decesele cauzate de COVID-19 în Suedia au fost înregistrate în rândul persoanelor de peste 70 de ani și aproape jumătate din decese au avut loc în azilurile de bătrâni.

Marți, premierul suedez Stefan Lofven a declarat că mulți experți medicali au subestimat al doilea val.

„Cred că majoritatea persoanelor din profesie nu au văzut un asemenea val în fața lor, au vorbit despre diferite focare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Cifrele dezastrului pentru România după privatizarea Petrom EXCLUSIV

Legea care a “legalizat” vânzarea Petrom către OMV este nulă de drept. PUTEREA.RO vă prezintă ÎN EXCLUSIVITATE date care demonstrează, încã de la momentul...