Sunt persoanele în varstă predispuse jocurilor de noroc?

Oricine a fost la un cazinou știe că o parte semnificativă a populației de jocuri este formată din seniori. Membrii în vârstă ai comunităților noastre pot fi atrași de jocurile de noroc din mai multe motive. Au timp și niște bani în plus de cheltuit. Mulți consideră că jocurile de noroc sunt, de asemenea, interesante. Pensionarii pot trece printr-o perioadă de plictiseală după ce au petrecut 30 sau mai mulți ani lucrând cinci zile pe săptămână. Mersul la cazinouri poate oferi un fior, mai ales când există un câștig ocazional. Excursiile la cazinouri pot fi, de asemenea, o modalitate de socializare, un alt aspect al vieții care tinde să scadă după pensionare, unde pot învăța și lucruri noi, de pildă, cum se joacă remi. Deci este adevărat că o fac mai des decât alte categorii demografice? Răspunsul este da. Seniorii sunt cea mai rapidă creștere demografică care se angajează în jocuri de noroc.

De ce pariază persoanele în vârstă

Spre deosebire de jucătorii mai tineri, care merg la cazinouri în căutare de acțiune și entuziasm, mulți oameni în vârstă folosesc jocurile de noroc ca o evadare. Nu este surprinzător că seniorii cu cea mai mare nevoie de acea evadare sunt cei mai vulnerabili la problemele legate de jocurile de noroc. Marea majoritate a jucătorilor de noroc compulsivi mai în vârstă suferă și de anxietate sau depresie. Persoanele care și-au pierdut recent un partener de viață, diagnosticați cu o boală gravă sau care au trecut printr-o altă situație gravă sunt și ei expuși riscului.

Efectul jocurilor de noroc

Toate tipurile de cazinouri, atât fizice, cât și online, folosesc intens culorile în avantajul lor. Dacă ai vizitat vreodată oricare dintre aceste tipuri, sigur ai observat toate culorile strălucitoare și vii folosite strategic pentru a entuziasma oamenii.

Culorile provoacă sentimente diferite, iar cazinourile mizează pe acest aspect. Am observat că decorul din interiorul cazinourilor are de obicei culori bogate, calde și primitoare, permițând jucătorilor în vârstă să se simtă confortabil ca și acasă, fără să simtă nevoia să plece în următoarele câteva ore.

Același lucru este valabil și pentru sunetele cazinoului. Ai intrat vreodată într-unul care este liniștit? De la început, există o orchestră cu sunete diferite, de la sirene la clopoței care sună, roțile care se învârt și jucătorii care vorbesc.

Sunetele sunt și ele acolo pentru a menține jucătorii entuziasmați, precum și pentru a se asigura că rămâi treaz, gata să anticipezi o victorie în orice moment. Ca oameni, suntem senzoriali, iar cazinourile folosesc inteligent aceste tehnici pentru a crea ideea de distracție constantă și de câștig mare tot timpul, chiar dacă nu este cazul.

Jocurile de cazinou sunt concepute pentru a face jucătorii să se simtă ca și cum ar câștiga, chiar și atunci când pierd.

Folosind o tactică „aproape de câștig”, este creat un sistem în care lovirea a două din trei simboluri de două ori la rând îți va face mintea să creadă că runda următoare este cea câștigătoare și astfel continui să joci. Cu atât mai mult, de fiecare dată când nu câștigi, devii foarte hotărât să câștigi și acest aspect te determină să continui. Seniorii sunt mai vulnerabili la aceste tehnici, ei păstrând speranța, că și la o vârstă înaintată viață li se poate schimba radical.

Dacă nu îi pot prinde prin această buclă, cazinourile folosesc și alte strategii. Gândește-te puțin la toate bonusurile gratuite pe care le primești pe parcursul unei nopți, acestea sunt pur și simplu acolo pentru a te face să te simți ca și cum ai câștiga ceva doar prin simpla prezenta în incinta cazinoului.

De asemenea, ori de câte ori te afli într-un cazinou fizic, fără îndoială, auzi mereu oameni câștigând jackpot-uri și luând acasă Marele Premiu. Acest lucru ajută la crearea impresiei că, la fel ca și alții, și tu poți câștiga, dar nu este întotdeauna un fapt concret.

Cazinoul doar dă această impresie pentru că există atât de mulți oameni în el și, astfel, șansele jucătorilor vârstnici nu sunt de obicei la fel de mari pe cât le percep aceștia.

Când jocurile devin o problemă

Jocurile de noroc pot fi o diversiune distractivă pentru adulții de orice vârstă. Multor oameni le place să meargă la cursele de cai, să joace la păcănele, să se distreze la ruletă sau să viseze la câștiguri la loterie. Pentru seniori, în special, un joc săptămânal de poker sau o vizită anuală la un cazinou poate fi o oportunitate de socializare și o pauză frumoasă din viața lor obișnuită.

Marea majoritate a oamenilor, tineri și bătrâni, pariază responsabil, dar distracția se poate transforma cu siguranță într-o problemă. După definiția cea mai elementară, persoanele cu o problemă cu jocurile de noroc sunt cele care riscă mai mult decât își permit să piardă și mulți bătrâni își dau seama că au probleme doar atunci când încep să joace banii de chirie și medicamente. Riscul este cu atât mai mare, cu cât o persoană vârstnică, își poate pierde toate economiile, fără posibilitatea de a se pune din nou pe picioare.

Cum vizează cazinourile publicul vârstnic

Este posibil ca seniorii să se angajeze în jocuri de noroc mai mult decât orice altă grupă de vârstă, dar industria îi vizează cu adevărat? Industria jocurilor de noroc are, în mod natural, un interes în a aduce mai mulți seniori în cazinouri. Cu cât cheltuiesc mai mult, cu atât cazinourile câștigă mai mult. Accesul la cazinouri este mereu în creștere, cu noi facilități care apar tot timpul și se adresează persoanelor în vârstă. Cazinourile oferă servicii precum oxigen în băi, accesul la ace pentru diabetici, scutere și scaune cu rotile și mementouri pentru ziua de naștere pentru a sărbători cu un câștig. Atenția primită de vârstnici, în special de cei care sunt singuri, este mult prețuită, atașându-se efectiv de colectivul unui anume cazino.

Concluzie

Așa că indiferent de vârsta pe care o ai, joacă doar de plăcere și pariază doar banii pe care îți permiți să îi pierzi. Cu atenție și răbdare te poți apropia și tu de marele premiu. Mult succes!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole