Supercom, acord financiar de 70 mil. lei cu Eximbank

Publicat: 06 mai 2021, 13:30, de Răzvan Zamfir, în Business , ? cititori
Supercom, acord financiar de 70 mil. lei cu Eximbank

Compania de salubritate Supercom a încheiat un acord financiar în valoare de 70 milioane de lei cu Eximbank. Pachetul financiar structurat de bancă include atât componente de finanțare – care acoperă nevoia de lichidități pentru activitatea curentă și susține planurile de dezvoltare ale companiei prin credit de investiții, cât și de garantare – plafon pentru emiterea de scrisori de garanție bancară/confort.

Prin structurarea acestei facilități complexe, EximBank își consolidează rolul de instituție financiară dedicată susținerii proiectelor din domenii prioritare ale economiei naționale – precum utilitățile de interes public – și care răspund în același timp obiectivelor stabilite de autorități din perspectiva pactului ecologic european Green Deal. Avem capacitatea de a mobiliza resurse financiare în condiții avantajoase pentru companiile care dezvoltă  modele de afaceri axate pe utilizarea eficientă a resurselor pentru a reduce  impactul asupra mediului și vom sprijini în continuare inițiativele firmelor locale care contribuie la susținerea unei creșteri  economice pe baze moderne, eficiente și competitive  în vederea îndeplinirii țintelor naționale în domeniu”, a spus Traian Halalai, președintele executiv al EximBank.

Supercom oferă servicii de colectare, transport, tratare și depozitare deșeuri municipale de la toate categoriile de generatori de deșeuri inclusiv deșeuri abandonate, curățenie și întreținere căi publice și deszăpezire. Compania are o acoperire largă pe teritoriul României, având o rețea de 31 de puncte de lucru prin care asigură servicii de salubrizare pentru peste 1,5 milioane de locuitori, companii și instituții publice.

Supercom S.A. este o companie cu capital 100% românesc și unul dintre cei mai mari operatori de salubritate din România. Compania își desfășoară activitatea în mod sustenabil în București, Cluj, Dâmbovița, Bistrița, Hunedoara, Caraș-Severin, Ilfov, Ialomița și Gorj. Supercom și-a început activitatea în 1990.