Superstiții despre sexul copilului. Cum afli dacă ai fată sau băiat

Nașterea unui copil este un prilej de binecuvântare și bucurie în viața oricui. De-a lungul vremii însă, oamenii au încercat să elucideze multe dintre misterele minunii aducerii pe lume a unui suflet. Multe dintre acestea sunt denumite astăzi superstiții despre sexul copilului. Dacă o parte dintre acestea sunt chiar amuzante, altele sunt de-a dreptul bizare.

Superstiții despre sexul copilului, simple zicale băbești?

Într-un prezent dezvoltat ca ce pe care îl trăim, aflarea sexului copilului este mai mult decât la îndemână. Acest lucru poate fi vizibil printr-o ecografie care durează câteva minute. În trecut însă, erau căutate alte variante pentru elucidarea acestui mister.

Atunci când o femeie este însărcinată, în jurul acestui context de al vieții firești se creionează tot felul de curiozități. Multe dintre ele sunt legate mai degrabă de dorințele celor din jur de a afla detalii spre bebelușul pe care viitoarea mămică îl poartă.

Cele mai întâlnite sunt acele superstiții despre sexul bebelușului. Astfel, „din popor” au fost scoase la iveală metode ce nu au legătură cu știința prin care poți afla sexul copilului.

Verigheta îți spune dacă vei naște băiat sau fată?

Acest procedeu de aflare a sexului copilului este încă practicată și astăzi. Mai în glumă, mai în serios, multe femei apelează la un astfel de tertip pentru a afla înaintea ginecologului ce sex are bebelușul care vine pe lume. Pentru a-l pune în practică ai nevoie de o verighetă de care va trebui să agăți un fir de păr. Mișcă ulterior inelul deasupra burții și analizează orientarea acestuia. Dacă verigheta se mișcă circular, se spune că vei avea o fetiță. Dacă aceasta are mișcările unui pendul, stânga-dreapta, cel mai probabil bebelușul va fi băiețel.

Superstiții. Câte superstiții sunt pe lume

 

Forma burții îți indică sexul copilului

În popor, superstiția despre forma  burții este una dintre cele mai întâlnite. Astfel, se consideră că dacă mama are burta perfect rotundă, asemenea unei mingi, va naște o fetiță. Totodată, dacă aceasta este ascuțită/țuguiată, bătrânii credeau că bebelușul este de sex masculin.

Superstiții culinare de Revelion. Ce mâncăruri simbolizează banii

Alta superstiție despre sexul copilului are legătură cu alimentele la care poftește mama cel mai mult în sarcină. Dacă înclinația acesteia este de a consuma dulce, înseamnă că va aduce pe lume o fetiță. De asemenea, poftele de alimente sărate sau acre indică prezența unui băiețel în burtica mamei.

Atunci când viitoarea mămică poftește atât la alimentele dulci cât și la cele acre, în popor se crede că aceasta va aduce pe lume gemeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...