SURSE: Cîțu, tot mai aproape de a pierde președinția PNL. Ce filiale vor să îl înlăture de la șefia partidului (EXCLUSIV)

Surse din PNL au declarat vineri în exclusivitate pentru Puterea.ro că ”este o chestiune de 3-4 luni”, până când Florin Cîțu va fi pus în fața unui Congres extraordinar, în urma căruia ar urma să piardă președinția PNL. Mulți lideri de filială ar fi supărați în continuare de modul în care Cîțu a negociat cu PSD, astfel, se justifică declarațiile președintelui PNL în care a criticat apatia actualei coaliții de guvernare

Din informaţiile Puterea.ro, sunt peste 15 filiale, printre care şi cea de la Sibiu, din care face parte Raluca Turcan, dar şi cele de la Giurgiu, Ialomiţa, Dâmboviţa, unde nemulţumirile au fost crescânde în ultima perioadă. În replică, Florin Cîțu a declarat vineri că dacă PSD nu va face reformele pe care coaliția le-a asumat va merge în partid pentru a lua o decizie și pentru a stabili ce se va întâmpla mai departe. Liderul liberal încearcă astfel să recâștige încrederea liderilor de filiale. Un lider important din PNL și membru al Biroului Executiv al partidului a declarat pentru Puterea.ro că cel mai probabil în luna aprilie va avea loc răsturnarea lui Cîțu de la șefia partidului. Singura speranță a liderului PNL este ca în perioada următoare liberalii să aconteze mai multe funcții importante de secretari de stat şi cele pentru agenţii, care vor fi discutate în zilele următoare.

Fostul premier Florin Cîțu și președinte al PNL a fost întrebat, joi seară, dacă își dorește și dacă va mai rămâne președintele PNL, deși nu mai conduce Executivul. Cîțu a răspuns că este președintele PNL și, la întrebarea dacă va exista un Congres al liberalilor anul următor, fostul prim-ministru a spus că viitorul Congres PNL va fi în 2025.

Cîțu a mai spus că dacă PSD nu va face reformele pe care coaliția le-a asumat va merge în partid pentru a lua o decizie și pentru a stabili ce se va întâmpla mai departe.

Președintele PNL a declarat că primul moment decisiv în care va analiza continuarea cu PSD va fi la momentul formării bugetului. Fostul premier susține că dacă va vedea ”derapaje care atentează la stabilitatea economică a țării” atunci va merge în partid să pună în discuție continuarea sau oprirea guvernării cu PSD.

Mai multe articole...

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole