SURSE: Culisele ”MARII ÎMPĂCĂRI” dintre USR și PNL. Ce vor face ”liberalii lui Orban”

Surse politice au declarat pentru Puterea.ro că liberalii sunt foarte aproape de o înțelegere cu Dacian Cioloș, cât timp conducerea PNL e dispusă să primească din nou în guvern miniștrii USR care au votat moțiunea de cenzură, iar Ministerul Transporturilor (unul dintre portofoliile dorite de PNL) ar urma să îi revină lui Cătălin Drulă.

După întâlnirea de miercuri dintre Florin Cîțu și Dacian Cioloș, președintele PNL a declarat că ”sunt șanse mari” ca PNL și USR să poată reface coaliția de guvernare. Surse din PNL spun că liberalii au renunțat la pretențiile referitoare la portofoliile pe care le-au ocupat USRiștii care au votat moțiunea de cenzură, astfel încât, Stelian Ion sau Cătălin Drulă pot reveni la conducerea ministerelor pe care le-au avut în Executiv. Singura condiție pe care i-a treasat-o Klaus Iohannis lui Florin Cîțu fiind aceea ca PNL să aibă funcția de premier, mai departe, Cîțu este liber să negocieze atât cu PSD, cât și cu USR formarea unei noi majorități, însă surse din PNL spun că premierul interimar își dorește să refacă majoritatea cu USR, fiind conștient că nu mai poate fi el opțiunea de prim-ministru. Totuși, pentru a reface majoritatea PNL-USR-UDMR este nevoie și de voturile parlamentarilor liberali care au demisionat din grupul PNL din legislativ, după Ludovic Orban. Surse politice spun că aceștia ar fi dispuși să voteze un guvern PNL-USR-UDMR, în detrimentul unei majorități cu PSD, urmând ca ulterior PNL-ul lui Cîțu să fie dispus la concesii punctuale cu parlamentarii lui Orban pe proiecte legislative.

Dacian Cioloș nu vrea să audă de varianta Cîţu premier: ”Asta e o glumă

Preşedintele USR, Dacian Cioloş, a arătat, joi, că partidul exclude în continuare varianta unui Guvern de coaliţie condus de liderul PNL, Florin Cîţu. El a precizat că sunt “foarte clare” condiţiile în care USR ar putea face parte dintr-un Guvern de coaliţie. Întrebat dacă USR ar fi accepta refacerea coaliţiei cu un Guvern condus de Florin Cîţu, Cioloş a replicat că, din punctul de vedere al Uniunii Salvaţi România, acesta este un subiect încheiat. Potrivit acestuia, USR vrea aplicarea unor soluţii pentru ieşirea din criza sanitară şi cea a preţurilor la energie, dar şi reforme care să rezolve “problemele structurale” ale României. În opinia lui Cioloş, astfel de probleme structurale “nu pot fi rezolvate” de o coaliţie PNL-PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole