SURSE: ”Guvernarea cu PSD are termen finit de valabilitate”. Care este planul ascuns al PNL. Când vom avea alegeri anticipate! (EXCLUSIV)

Surse din PNL au declarat pentru Puterea.ro că în partid se vorbește în cercurile apropiate președintelui tot mai mult de scenariul alegerilor anticipate, care ar reprezenta pentru liberali asul din mânecă în contextual erodării electorale a PSD la guvernare.

Cu alte cuvinte, strategia convenită de președintele Iohannis cu liderii PNL are care obiectiv, prin aducerea PSD la guvernare, ca nivelul de responsabilitate pentru gestionarea țării în vreme de criză pandemică să fie împărțit de PSD și PNL. Măsurile economice pe care PSD și-a asumat angajamentul că le va impune, fiind dificil de îndeplinit, dată fiind situația economică a României, iar această situație reprezintă șansa liberalilor de a se poziționa într-o lumină mai bună față de propriul electoral, care în acest moment este frustrat de decizia liberalilor de a forma coaliție de guvernare cu PSD. Surse din PNL au declarat luni dimineață pentru Puterea.ro că atitudinea PNL în alianța cu PSD se va schimba semnificativ după ce PSDiștii vor avea premierul, din mai 2023, atunci pentru PNL va fi ocazia potrivită să treacă la atac și la un scenariu foarte posibil de declanșare a alegerilor anticipate, desfășuare a lucrurilor ce ar permite PNL să readucă la guvernare un USR fără alte perspective de a forma majoritate în viitorul apropiat și fără perspective foarte mari de creștere ca scor electoral, cât timp partenerii de Opoziție ai partidului lui Dacian Cioloș sunt cei de la AUR. ”Tăcerea lui Iohannis e un semn că guvernarea are termen finit de valabilitate”, a declarat un lider de organizație județeană PNL pentru reporterii Puterea.ro, explicând că Iohannis, desi a adus PSD la guvernare, nu a avut cuvinte pozitive la adresa PSD Până acum, preferând tăcerea. Mai mult, discursul președintelui pe teme precum desființarea SIIJ a rămas același, semn că programul său politic nu s-a modificat odată cu constituirea proaspetei alianțe de guvernare. La şedinţa CSM a reluat chiar atacurile la adresa SIIJ. Cu alte cuvinte, PSD și PNL cpnstituie doar o coaliție fragilă de guvernare, cele două formațiuni rămânând în poziții politice combative.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...