Surse: Mihai Tudose, noul ministrul al Apărării

Fostul prim-ministru din partea social-democarților, Mihai Tudose, are cele mai mari șanse să ocupe fotoliul de ministru al Apărării, după ce Vasile Dîncu a decis să renunțe la funcție. În prezent europarlamentar, Tudose are de partea sa un argument extrem de puternic.

O decizie în acest sens va fi luată luni, în cadrul Biroului Permanent Național al Partidului Social Democrat ce se reunește luni de la ora 18.00, la sediul central al PSD din șoseaua Kiseleff.

Conform unor surse din conducerea PSD, cele mai mari șanse pentru ocuparea postului le are Tudose deoarece organizația județeană a PSD Brăila a obținut rezultate extrem de bune la alegerile parlamentare din urmă cu doi ani și ar avea tot dreptul să propună un ministru.

În decembrie 2020, PSD a câştigat alegerile parlamentare în judeţul Brăila cu 42%, urmat de PNL cu 15%,USR PLUS, cu 8,2%, AUR – 8%, PMP – 4,6% şi PRO Romania – 4,4%.

Prim ninistru al României din 29 iunie 2017 până la demisia sa din data de 16 ianuarie 2018, Tudose este în prezent europarlamentar.

Dîncu dă vina pe Iohannis pentru propria demisie

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, și-a dat demisia din funcție în urmă cu câteva minute. Anunțul a fost făcut pe Facebook.

Vasile Dîncu a notat în postare că a înaintat demisia Prim-ministrului Nicolae Ciucă ca urmare a imposibilității de a colabora cu președintele Klaus Iohannis, comandantul suprem al armatei.

„În cursul acestei dimineți, am înaintat Prim Ministrului României, Nicolae Ciucă, demisia mea din funcția de ministru al apărării naționale.
Redau, mai jos, textul integral:
Domnului Prim Ministru al Guvernului României, Nicolae – Ionel Ciucă
DEMISIE
Subsemnatul Vasile DÎNCU, membru al Guvernului României, deținător al portofoliului apărării, vă rog să luați act de demisia mea din această funcție.
Motivez gestul meu prin perspectiva imposibilității colaborării cu Președintele României, comandantul suprem al Armatei. Consider necesară retragerea mea din această funcție pentru a nu prejudicia în niciun fel procesele de decizie și programele care necesită fluiditate pe întreg lanțul de comandă și pentru a nu bloca o serie de proiecte absolut necesare pentru funcționarea optimă a Ministerului Apărării Naționale și a Armatei Române.
Domnule Prim Ministru, vă mulțumesc pentru colaborarea onestă și deschiderea de care ați dat dovadă pe tot parcursul activității guvernamentale comune și vă asigur de tot sprijinul meu pentru toate proiectele și programele Ministerului si Armatei Române, din calitatea de senator, membru în Parlamentul României.” – a scris Vasile Dâncu pe Facebook.

El i-a și sugerat premierului să preia mandatul de interimar al Apărării până la numirea unui nou ministru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...