SURSE Miniștrii USR-PLUS își pregătesc demisiile

Criza politică se adâncește. Miniștri USR-PLUS, în frunte cu vicepremierul Dan Barna, își pregătesc astăzi demisiile din Guvernul Cîțu, conform unor surse Puterea.ro. Totul a început după ce premierul Florin Cîțu l-a demis pe ministrul Justiției, Stelian Ion. În urma acestei hotărâri, USR-PLUS a depus împreună cu AUR, partid condus de George Simion, o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Florin Cîțu.

Vineri seara, vicepremierul Dan Barna și copreședintele USR-PLUS Dacian Cioloș au anunțat că miniștrii formațiunii își vor da demisiile la începutul acestei săptămâni. Sursele noastre spun că totul va avea loc astăzi.

„Nu s-a discutat despre asta (în ședința de coaliție – n.r.), dar evident că la începutul săptămânii viitoare ne vom da demisiile, odată ce moțiunea de cenzură a fost depusă”, a spus Dan Barna vineri seara, într-o declarație de presă susținută în Parlament.

Și copreședintele USR PLUS Dacian Cioloș a spus acelați lucru, vineri seară, într-o intervenție la Digi24: că luni, cei cinci miniștri ai USR PLUS își vor depune mandatele.

„Am convenit în această seară că la începutul săptămânii viitoare, cel mai probabil luni, se vor retrage. Ei au început să-și pregătească lucrurile, nu pot să plece așa, pe nepusă masă. Au început niște proiecte, au responsabilități, au început să le pună în ordine și luni vor fi pregătiți să se retragă. Este evident, din moment ce noi am depus o moțiune de cenzură împotriva acestui guvern”, a declarat Dacian Cioloș, vineri seara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Judecător unic în România: S-a pensionat a doua zi după ce...

Mişcare interesantă în Justiţia română, care devoalează interesele din dosarele cu miză. Judecătorul Nicolae Comaromi (FOTO) de la Tribunalul Timiş”, pensionat pe 22 decembrie...