Surse: Noul Consiliu de Administrație al CNIR

Alături de CNAIR, Metrorex, CFR SA și CFR Călători, și Compania Națională de Investiții Rutiere (CNIR) are un nou Consiliu de Administrație. Ministerul Transporturilor, pe site-ul căruia va fi publicată componența acestuia nu a anunțat încă nimic, dar Puterea.ro a aflat care sunt șase dintre cei șapte membri.

Conform surselor Puterea.ro, aceștia sunt: sunt Mariana Ioniță, Bogdan Pascu, Ștefan Ioniță, Adrian Foghiș, Cosmin Petrescu și Cătălin Urtoi. Ultimul membru este cel care va fi numit de Ministerul de Finanțe, care nu este deocamdată cunoscut.

Mariana Ioniță, în prezent Secretar General la Ministerul Transporturilor, a fost director general al CNAIR și director al Direcției de Transport Feroviar. În trecut, a fost și director de investiții la CFR SA și director al Direcției Reglementări Tehnice și Autorizații de Construire din Ministerul Transporturilor.

Bogdan Pascu, a fost director până spre finalul anului trecut director general adjunct al CNAIR, iar anterior a fost și președinte al Consiliului de Administrație al CNAIR. În trecut, a fost vicepremier în guvernul lui Călin Popescu Tăriceanu și a condus și Consiliul de Administrație al Autorității Metropolitane de Transport București.

Ștefan Ioniță, al treilea membru, a fost, de asemenea, director general interimat al CNAIR și director al Direcției Tehnică și Calitate din CNAIR. Anterior a fost director al Direcției Implementare Proiecte Drumuri Naționale și Poduri din CNADNR, ca și director executiv al Centrului de Studii Tehnice Rutiere și Informatică din CNADNR.

Adrian Foghiș este un apropiat al președintelui PNL Bihor, Ilie Bolojan, și a condus mulți ani asociația Zona Metropolitană Oradea, prima asociație de dezvoltare intercomunitară cu personalitate juridică din România. A fost numit apoi Secretar de Stat în Ministerul Transporturilor.

Cosmin Petrescu este președintele PNL Curtea de Argeș și a fost Consilier în cadrul Cancelariei Prim-ministrului Florin Cîțu pe probleme de digitalizare. A fost numit și în cadrul FNGCIMM, la conducerea direcțiilor IT, Ajutor de Stat și Raportări. De asemenea, a fost și președinte al grupurilor de lucru dedicate IMM Invest România și relației cu BERD. Este și membru al Consiliului de Administrație al Electrica SA.

Cătălin Urtoi este consilier al ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, și vicepreședinte al asociației „Împreună pentru A8”. În trecut a mai fost și consilier onorific la Ministerul Transporturilor. La bază este inginer din Iași și militează activ de mai mulți ani pentru construirea autostrăzilor A7 și A8 către Moldova.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...