Surse: Posturile de secretari de stat din ministere și șefi de agenții, împărțite abia în martie. Motivul întârzierilor

Împărțirea tuturor funcțiilor de secretari de stat din ministere și de șefi de agenții guvernamentale se va lungi cu siguranță în luna martie, liberalii încercând să-și păstreze cât mai mult oamenii în funcțiile de directori, susțin surse social – democrate.

La două luni de la instalarea noului Guvern Nicolae Ciucă, funcțiile de la vârful ministerelor și din instituțiile din subordine sunt departe de a fi tranșate.

Un motiv ar fi faptul că liberalii încearcă să-și păstreze cât mai mult în funcție directorii, acolo unde noul algoritm politic prevede că acestea trebuie cedate social – democraților.

Faptul că mai durează până când se vor tranșa lucrurile în ceea ce privește aproape o cincime din funcțiile de la vârful ministerelor sau din agențiile subordonate este recunoscut și de purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe.

80-90% din propunerile PNL au fost validate, urmează ca și restul să fie numiți, probabil în viitorul apropiat. Există o procedură, știți bine, prin care acești oameni înainte să fie numiți în funcții publice sunt selectați pe baza unor criterii și sunt evaluați din punct de vedere al integrității. Probabil, într-o săptămână sau două, toți cei care au fost propuși o să fie și validați”, a declarat luni Stroe pe acest subiect.

2 COMENTARII

 1. În conflictul din Ucraina, situația din estul Ucrainei se înrăutățește. Potrivit armatei ruse, cinci „sabotori” ucraineni au fost uciși pe pământul rus.

  Putin anunță o decizie explozivă pentru astăzi – „Presiunea va fi fără precedent”

  Actualizare din 21 februarie, ora 17:38: Având în vedere escaladarea conflictului din Ucraina, Kievul a cerut o reuniune „imediată” a Consiliului de Securitate al ONU. „Măsuri urgente de detensionare și măsuri concrete” sunt necesare pentru a asigura securitatea Ucrainei, a scris luni ministrul de externe Dmytro Kuleba pe Twitter, în numele președintelui Volodymyr Zelenskyy.

  Cererea Ucrainei se bazează pe garanțiile de securitate pe care le-a primit în 1994 în schimbul faptului că nu avea arsenale nucleare de fabricație sovietică pe teritoriul său. Memorandumul de la Budapesta a fost semnat și de Rusia, SUA și Marea Britanie – toți cei trei membri ai Consiliului de Securitate al ONU.

  Criza din Ucraina: consilierul lui Biden avertizează asupra unei invazii rapide – „Nici o altă explicație bună”
  Actualizare din 21 februarie, ora 15:16 : Guvernul SUA continuă să avertizeze împotriva unei invazii rusești a Ucrainei – posibil în următoarele ore. „Tocmai am văzut alte mișcări ale unităților ruse la graniță în ultimele 24 de ore pentru care nu există o explicație bună, în afară de poziționarea pentru un atac”, a declarat Jake Sullivan, consilierul pentru securitate națională al președintelui american Joe Biden , despre SUA. TV luni dimineata. Cu toate acestea, nu se poate prezice o zi exactă – un atac este posibil în „orele sau zilele următoare”.

 2. Conflict din Ucraina: Rusia raportează un incident sensibil la frontieră – Putin îl respinge pe Biden.
  Tensiunile în conflictul din Ucraina continuă să crească. Rusia ridică acuzații de „bombaj”. Un summit Putin-Biden este în pericol de a eșua.

  Actualizare din 21 februarie, ora 13:04 : Tensiunile continuă să crească masiv în zona de conflict Donbass din estul Ucrainei. În autoproclamata Republică Populară Donețk, liderul separatist Denis Pușilin a chemat toți oamenii la arme pentru a lupta cu forțele guvernamentale ucrainene. Ucraina a subliniat în mod repetat că nu plănuiește o ofensivă împotriva separatiștilor pro-ruși. Pușilin, la rândul său, a vorbit despre bombardamente masive din partea ucraineană. Aceste informații nu au putut fi verificate. În Donețk, două școli, un spital și o substație au fost lovite, au spus autoritățile de acolo.

  Din regiunile controlate de separatiștii pro-Moscova, în special femei și copii au fost aduși în Rusia în autobuze și trenuri. Zeci de mii de oameni au venit la adăposturi de urgență din diferite părți ale Rusiei. Bărbații trebuiau să rămână. „Facem apel la populația masculină, toți cei care pot deține o armă, să se prezinte la comandourile militare raionale și să susțină protecția familiilor, copiilor, femeilor, mamelor lor și pentru patria noastră”, a spus Puschilin. Observatorii de la Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) au raportat recent o serie de încălcări ale încetării focului convenite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...