Surse: Premierul Florin Cîțu a stabilit care sunt miniștrii care vor prelua conducerile interimare după demisiile USR Plus

Publicat: 06 sept. 2021, 23:27, de Aurel Drăgan, în News , ? cititori
Surse: Premierul Florin Cîțu a stabilit care sunt miniștrii care vor prelua conducerile interimare după demisiile USR Plus

La consultările de la Vila Lac, unde Ludovic Orban nu a participat, Florin Cîțu a stabilit ce portofolii vor prelua actualii miniștrii pentru a acoperi găurile lăsate de demisiile USR Plus, demisii așteptate mâine.

Posturile vor fi ocupate majoritar de membri ai PNL, dar va fi și un portofoliu ce va fi preluat de UDMR. Acesta, Cseke Attila, ministru al Dezvoltării, va prelua și Ministerul Sănătății, un post foarte important, lăsat liber de Ioana Mihăilă.

Dan Vâlceanu, ministrul Finanțelor, va preluat Ministerul Transporturilor, de unde va pleca Cătălin Drulă.

Ministerul Economiei va fi preluat de Virgil Popescu, care acum are în grijă Ministerul Energiei.

Sorin Câmpeanu, de la Educație, va fi responsabil și de Ministerul Cercetării și Digitalizării, de unde va pleca Ciprian Teleman. Iar de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene se va ocupa personal Florin Cîțu, pentru a continua munca lui Cristian Ghinea.

Interimatul la Justiție, de unde a fost demis Stelian Ion, este deja acoperit de Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne.