SURSE: PSD VA SUSȚINE adoptarea certificatului COVID prin asumarea răspunderii. Decizia a fost luată! (EXCLUSIV)

Surse din PSD au declarat în exclusivitate pentru Puterea.ro că liderii social-democrați au luat hotărârea susținerii adoptării certificatului COVID prin asumarea răspunderii guvernului în Parlament, iar în următoarea întâlnire a coaliției de guvernare va fi oficializată și publică această informație.

După ce liderul PSD, Marcel Ciolacu a ezitat să răspundă jurnaliștilor dacă PSD susține propunerea liberalilor ca Guvernul Ciucă să își asume răspunderea în Legislativ pentru ca legea certificatului COVID să fie adoptată, surse politice au declarat în exclusivitate pentru Puterea.ro că social-democrații au luat deja decizia susținerii acestui mod de adoptare a proiectului de lege. Deși în PSD, în ultimele zile, au apărut mai multe voci care și-au exprimat îndoiala că certificatul verde ar trebui adoptat prin asumarea răspunderii, surse din PSD au declarat că decizia ca acest mod de adoptare să poată fi materializat stă în primul rând în puterea Birourilor Permanente.

Art. 114 – Angajarea răspunderii Guvernului

(1) Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, asupra unui program, a unei declaraţii de politică generală sau a unui proiect de lege.

(2) Guvernul este demis dacă o moţiune de cenzură, depusă în termen de 3 zile de la prezentarea programului, a declaraţiei de politică generală sau a proiectului de lege, a fost votată în condiţiile articolului 113.

(3) Dacă Guvernul nu a fost demis potrivit alineatului (2), proiectul de lege prezentat, modificat sau completat, după caz, cu amendamente acceptate de Guvern, se consideră adoptat, iar aplicarea programului sau a declaraţiei de politică generală devine obligatorie pentru Guvern.

(4) În cazul în care Preşedintele României cere reexaminarea legii adoptate potrivit alineatului (3), dezbaterea acesteia se va face în şedinţa comună a celor două Camere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...