SURSE: Ziua Z pentru formarea alianței dintre PNL și PSD

Previzualizează într-o filă nouă

Surse politice au declarat pentru Puterea.ro că șansele realizării alianței dintre PNL și PSD au crescut exponențial în ultimele zile. Mai exact, președintele Iohannis îl încurajează pe Florin Cîțu să ajungă la o înțelegere cu Partidul Social Democrat, pentru a-l elimina din eventuala schemă de putere pe Ludovic Orban. Totodată, premierul interimar este dezamăgit de declarațiile lui Dacian Cioloș, după ce liderul USR a spus că varianta unui guvern condus de Florin Cîțu i se pare o glumă.

Luni de la ora 19 este programată o ședință a Biroului Politic Național al Partidului Național Liberal, unde va fi luată decizia în ceea ce privește viitorul guvernării. Surse din PNL au declarat pentru Puterea.ro că dacă la finalul săptămânii trecute Florin Cîțu era optimist în privința refacerii coaliției de guvernare cu USR, după ce Dacian Cioloș a declarat că posibilitatea unui guvern condus de Cîțu i se pare o glumă, în prezent liderul liberalilor ar fi mai aproape de o înțelegere cu social-democrații, scenariu care este încurajat și de președintele Iohannis, cât timp refacerea majorității parlamentare dintre PNL, UDMR șI USR l-ar aduce în ecuația politică și pe Ludovic Orban, alături de parlamentarii liberali care au demisionat din grupul parlamentar al PNL. Tot luni, de la ora 11 are loc și ședința Partidului Social Democrat unde vor fi definitivate condițiile PSD-ului pentru a intra la guvernare alături de PNL.

Florin Cîțu ar urma să preia șefia Senatului!

Florin Cîțu, care până acum nu a vrut sub nicio formă să cedeze fotoliul de prim-ministru, ar merge acum și la șefia Senatului. În așa fel lasă locul liber de premier pentru Nicolae Ciucă, preferat de altfel și de președintele Klaus Iohannis. Mai sunt doar câteva ore de negocieri intense.

Mai multe articole...

1 COMENTARIU

  1. Oricum am privi lucrurile spre aceste partide, desigur si spre marele nostru al vostru comunist tov. Iohannis !
    Al lor gând se află doar spre banii Uniunii Europene nimic altceva, cum sa îi fure mai bine și să-și transfere averea peste hotar .
    Tov. Mugur Isărescu ii va ajuta in aceasta toată ecuație financiara asa cum i-a ajutat de fiecare data.
    Este suficient sa privești către Romania anului 2021 si imaginea politicienilor continua, al crimei si al genocidului din spitalele românești este in creștere și al sărăciei care vorbește foarte corect și foarte trist pentru întreg popor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole