Suspect de Covid-19, condamnat pentru că a fugit din spital

Joi a fost dată prima condamnare din România pentru o persoană suspectată cu Covid-19 care a fugit din spital.

Judecătoria Buzău a dat o sentință de șase luni de închisoare cu suspendare pentru un bărbat în vârstă de 50 de ani acuzat de zădărnicirea combaterii bolilor.

Pe 10 aprilie, în plină stare de urgență, bărbatul din localitatea Merei a plecat din spital fără acordul cadrelor medicale. Bărbatul avea simptomatologie specifică coronavirusului.

La numai câteva ore de la sesizarea poliției, bărbatul a fost găsit pe un teren din extravilanul localității de domiciliu.

Bărbatul a fost plasat în carantină, iar pe numele său a fost sdeschis un dosar penal de zădărnicirea combaterii bolilor.

„Condamnă inculpatul la o pedeapsă de 6 luni închisoare pentru infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, săvârşită în data de 10.04.2020… dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani… impune condamnatului să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate…. pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei comunei Merei sau SC RER Ecologic Service SA Buzău, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare”, conform instanței din Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...