Sute de baraje din bazinul hidrografic Argeș-Vedea sunt în plin proces de verificare

Bazinul hidrografic Argeș-Vedea trece prin verificări desfășurate la sute de baraje și acumulări de apă. Verificările sunt efectuate de 18 echipe de control, formate din inspectori de specialitate din cadrul Administrației Bazinale de Apă Argeș-Vedea și subunități.

În procesul de verificare sunt cuprinse construcțiile hidrotehnice din categoriile C și D, adică baraje de mică capacitate, de importantă normală și redusă.

Dintre cele 2025 de baraje și acumulări, din aceste categorii, existente la nivel național, în bazinul hidrografic Argeș-Vedea vor fi verificate 486. Acestea sunt deținute și administrate de autorități publice centrale sau locale, agenți economici, persoane fizice sau juridice.

Cele 486 de construcții hidrotehnice sunt împărțite pe județe astfel:
Echipele de control verifică stadiului reglementării privind siguranța în exploatare, modul de îndeplinire a măsurilor stabilite prin expertize și inspecții tehnice, existența actelor de reglementare și respectare a acestora, precum și starea tehnică a lucrărilor hidrotehnice.
Verificările se vor finaliza până la data de 20 noiembrie 2022, cu un raport de sinteză ce va furniza o imagine actualizată a stării construcțiilor încadrate în categoriile de importanță C și D. Documentul va cuprinde măsurile ce se impun pentru exploatarea în siguranță a acestor construcții hidrotehnice.
„Pe teritoriul județului Giurgiu sunt verificate un număr total de 125 de lucrări”, spune Gabi Drăgan, directorul SGA Giurgiu.
Acțiunea a fost inițiată în urma Hotărârii Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, la solicitarea autorității publice centrale în domeniul apelor, respectiv Ministerul Mediului – România și coordonată de Administrația Națională Apele Române.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...