Tabăra Cîțu a câștigat votul PNL pentru funcția de vicepreședinte al Camerei Deputaților. Florin Roman va fi numit în locul lui Laurențiu Leoreanu

Florin Cîțu s-a grăbit astăzi să ajungă în Parlament, unde avea loc, printre altele, și alegerile interne pentru desemnarea celui care va fi numit în funcția de vicepreședinte al Camerei Deputaților pentru sesiunea Parlamentară care tocmai ce a început. Și s-a grăbit cu folos, deoarece candidatul desemnat de tabăra lui a câștigat competiția.

Mai exact, noul vicepreședinte al Camerei Deputaților din partea PNL va fi Florin Roman, un apropiat al premierului și un susținător al acestuia pentru funcția de președinte al PNL. Florin Roman a adunat 45 de voturi ale celor prezenți.
Perdantul a fost cel care a fost vicepreședinte al Camerei Deputaților din partea PNL, deputatul Laurențiu Leoreanu, care face parte din tabăra Orban. El a fost votat doar de 42 de membri PNL. Cinci voturi au fost anulate, fapt important deoarece ar fi putut înclina balanța.

Conform informațiilor din piață, Florin Cîțu are de gând să îl schimbe și pe Virgil Guran, tot din tabăra Orban, de la șefia grupului senatorial PNL și să îl impună pe Daniel Fenechiu.

Camera Deputaților are patru posturi de vicepreședinți, împărțite conform numărului de deputați pe care îl are fiecare partid. PSD are două, PNL unul și USR unul. PSD a anunțat luni că posturile de vicepreşedinţi revin lui Alexandru Rafila, care astfel îşi păstrează funcţia, şi lui Sorin Grindeanu, care îl va înlocui pe Marius Budăi.

Din partea USR, în sesiunea ordinară precedentă, vicepreședinte a fost Cristina-Mădălina Prună. USR nu a anunțat că își va schimba vicepreședintele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole