Talibanii s-au luat la bătaie în palatul prezidențial. BBC: nemulțumiri la împărțirea puterii în noul guvern

Liderii talibanilor s-au luat la bătaie, la propriu, în palatal prezidențial din Kabul. Potrivit BBC, susținătorii a două facțiuni rivale s-ar fi încăierat, la doar câteva zile după ce au înființat un nou guvern în Afganistan.

Scandalul ar fi pornit de la cine a făcut cel mai mult pentru a asigura victoria în relația cu SUA. Au existat și nemulțumiri cu privire la modul în care a fost împărțită puterea în noul guvern.

Bătaia, din cauza nemulțumirii de cum s-a împărțit puterea

Gruparea a preluat controlul Afganistanului luna trecută, iar de atunci a declarat țara un „emirat islamic”. Noul lor cabinet interimar este format în întregime din bărbați și este alcătuit din înalte personalități talibane. Unele dintre ele sunt cunoscute pentru atacurile asupra forțelor americane din ultimele două decenii, mai scrie BBC.

Disputa a ieșit la iveală după ce mollahul Abdul Ghani Baradar, un cofondator al talibanilor, a dispărut din peisaj timp de câteva zile.

O sursă talibană a declarat pentru BBC Pashto că Baradar a avut un schimb de cuvinte dure cu Khalil ur-Rahman Haqqani – ministrul pentru refugiați și o figură proeminentă în cadrul rețelei militante Haqqani. În acest timp, adepții lor se băteau între ei în apropiere.

Un membru taliban de rang înalt cu sediul în Qatar și o persoană care are legătură cu cei implicați au confirmat, de asemenea, că a avut loc o ceartă la sfârșitul săptămânii trecute.

Talibanii au negat în mod oficial aceste informații

Sursele au declarat că cearta a izbucnit deoarece Abdul Ghani Baradar, noul viceprim-ministru, era nemulțumit de structura guvernului interimar.

Cearta ar fi pornit, de asemenea, de la diviziunile legate de cine din cadrul talibanilor ar trebui să-și asume meritele pentru victoria lor în Afganistan.

Talibanii au negat, marţi, conflictul. Dar și că unul dintre cei mai importanţi lideri ai lor, molahul Abdul Ghani Baradar, ar fi fost ucis de rivali ai grupării, transmite Reuters.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole