Țara care reintroduce unele RESTRICȚII

Publicat: 23 aug. 2020, 11:00, de Roxana Roseti, în POLITICĂ , ? cititori

Croația reintroduce restricții de luni: evenimente private cu cel mult 20 de persoane, clienți doar în spații deschise la cafenele și baruri.

Totul pentru a limita răspândirea pandemiei de coronavirus, potrivit dpa. Autorităţile de la Zagreb au raportat încă 306 noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore. În prezent, în Croaţia sunt 2.052 de cazuri active, iar 6.868 de persoane se află la izolare.

În vederea scăderii numărului de noi infectări, guvernul croat a impus o serie de măsuri care vor intra în vigoare luni, 24 august, pentru cel puţin 14 zile. Cafenelele şi barurile vor putea primi clienţi doar în spaţii deschise, la nunţi şi înmormântări vor putea participa cel mult 50 de persoane, iar la alte evenimente private cel mult 20 de oameni.

Postul de radio şi televiziune public croat HRT a relatat anterior că turiştii din ţările care au declarat Croaţia “nesigură” îşi strâng bagajele pentru a evita carantina la revenirea în statele de origine. Au fost anulate numeroase rezervări la hoteluri.