Țara intens criticată pentru felul în care a abordat diferit pandemia a depășit 100.000 de îmbolnăviri

O țară din nordul Europei care a fost intens criticată pentru abordarea diferită pe care a avut-o în timpul pandemiei a depășit recent pragul de 100 000 de îmbolnăviri. În ultimele patru zile, Suedia a înregistrat 2.203 de noi infectări cu Covid-19.

Agenția de Sănătate Publică suedeză a anunțat că numărul total al infecțiilor cu SARS-CoV-2 de la izbucnirea pandemiei a ajuns la 100.654.

Suedia a abordat diferit pandemia de coronavirus, țara scandinavă bazându-se în mod special pe recomandări și nu pe reguli impuse. La începutul acestei luni, Agenția de Sănătate a anunțat că persoanele care locuiesc în aceeași gospodărie cu un pacient cu COVID-19 vor fi nevoite să se izoleze.

„Credem că este rezonabil ca persoanele care locuiesc cu cineva care are COVID-19 să rămână acasă pentru a reduce riscul transmiterii mai departe a virusului”, a declarat epidemiologul-șef al Suediei, Anders Tegnell.

Noua măsură a fost introdusă la mai puțin de două săptămâni după ce premierul Stefan Lofven a avertizat că există semnale îngrijorătoare că numărul de noi cazuri crește și că cetățenii Suediei au devenit prea relaxați.

„Precauția care a existat în primăvară a fost înlocuită din ce în ce mai mult de îmbrățișări, petreceri, călătorit cu autobuzul la ore de vârf și o viață cotidiană care pentru mulți pare să fi revenit la normal”, a declarat Lofven în cadrul unei conferințe de presă susținute la finalul lunii septembrie.

De la debutul pandemiei, numărul deceselor în rândul pacienților cu COVID-19 din Suedia a ajuns la 5.899.

Citește și

Controversată pentru că a abordat diferit pandemia, Suedia a trecut cu brio și “testul începutului anului școlar”

1 COMENTARIU

  1. Romane învață sa privești in jurul tau cu inteligenta . Privește mai aproape de tine cu multa îngrijorare.
    Arunca o privire discreta către Bulgaria, Serbi, Ungaria si Cehia.
    Ce trebuie sa înveți ? DE CE SUNTEM AICI? Un adevăr înfricoșător despre Covid-19 ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole