Țara lui Papură Vodă: Cei care au ucis ursul sunt anchetați pentru braconaj, de Poliție

Publicat: 10 iul. 2024, 15:12, de Vlad Stefan Orjan, în ACTUALITATE , ? cititori
Țara lui Papură Vodă: Cei care au ucis ursul sunt anchetați pentru braconaj, de Poliție

Într-un incident tragic petrecut pe traseul turistic Jepii Mici din Bucegi, o tânără de 19 ani a fost atacată și ucisă de un urs marți. În urma atacului, ursul, considerat periculos și agresiv, a fost împușcat. Poliția a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și braconaj cinegetic.

Inspectoratul Județean de Poliție Prahova a declarat că ancheta continuă pentru a stabili toate circumstanțele în care s-a produs incidentul. „Din verificările efectuate până la acest moment, s-a conturat o stare de necesitate ce a impus extragerea exemplarului de urs prin împușcare, pentru prevenirea unor alte evenimente negative”, a transmis IPJ Prahova miercuri.

Tânăra, originară din Iași și cu viză de flotant în București, a fost atacată și târâtă de urs pe traseul Jepii Mici. Salvatorii montani au întâmpinat dificultăți majore în recuperarea trupului acesteia din cauza prezenței continue a ursului în zonă.

Inspectoratul Județean de Jandarmi Prahova a informat că echipa de intervenție, conform OUG 81/2021, a decis împușcarea ursului după ce acesta a încercat în repetate rânduri să atace salvatorii. „Având în vedere faptul că ursul prezenta pericol pentru salvatorii prezenți la fața locului, echipa de intervenție constituită conform OUG 81/2021 a hotărât împușcarea acestuia, lucru care s-a și realizat”, a explicat Jandarmeria.

Unitatea de parchet va analiza legalitatea împușcării ursului și va decide în consecință. Această tragedie subliniază pericolele existente pe traseele montane și necesitatea unor măsuri adecvate de siguranță pentru drumeți.