TENTACULE ROȘII deasupra României . Cum sunt ținuți ”captivi” liberalii de PSD în coaliție

Surse politice au declarat pentru Puterea.ro că în interiorul guvernului, deja miniștrii PSD sunt vizibili în mod pozitiv, comunicând abil și livrând primele rezultate pe domenii-cheie (Sănătate, Muncă, Familie, Agricultură), spre deosebire de prestațiile cel puțin problematice ale liberalilor (Interne, Energie, Educație, Fonduri Europene). Astfel, jocul din interiorul coaliției arată încă o dată cine este „vioara întâi”, mai ales în contextul în care liderii PSD au tratat cu multă eleganță acuzațiile de plagiat la adresa premierului din ultima vreme, dovedind bună credință și loialitate față de acesta și implicit față de liberali.

Obiectivul PSD, pornește de la nevoia lui Marcel Ciolacu care trebuie să demonstreze electoratului său, mai ales în lumina punctului anterior, că se află la putere doar pentru a-și îndeplini angajamentele din campanie, varianta ieșirii de la guvernare fiind oricând posibilă în absența rezultatelor propuse.

În altă ordine de idei, raportat la viitoarele alegeri. PSD întărește captivitatea în care acesta ține PNL. Partidul condus de Florin Cîțu are de ales între anticipate, urmate de o lungă perioadă de opoziție, sau rămânerea în siajul PSD, ca partid-balama, cu speranța că Marcel Ciolacu nu va putea face după viitoarele alegeri un guvern doar alături de UDMR. Postura nu e convenabilă pentru liberali, însă ea este rezultatul gândirii strategice a lui Klaus Iohannis, care a anulat practic, în ultimii 7 ani, orice șansă pentru o coaliție în care PNL să conteze. Astăzi, doar PSD și AUR au împreună peste 60% din intenția de vot, în vreme ce PNL și USR scad permanent.

Marcel Ciolacu nu a ratat nicio șansă în ultima lună și jumătate de a spune că PSD nu are un parteneriat cu președintele României, așa cum declamă, cu inconștiență politică, liberalii. Șeful social-democraților îi rupe, practic, pe aceștia, de vreo decizie a Cotrocenilor privind guvernarea, exploatând foarte inspirat poziția de forță pe care i-o dau sondajele. Aflat în subsolul clasamentului încrederii, „patronul României normale și educate” își pierde azi și minima rezervă de autoritate pe care o mai avea în fața taberelor din PNL: vechii PDiști, întotdeauna uniți și orientați spre putere, grupul minuscul din jurul lui Florin Cîțu, „neutrii” Dan Motreanu și Ilie Bolojan. După ce i-a antrenat pe aceștia timp de 5 ani în valul de ură împotriva PSD, după ce i-a forțat să aplaude manifestările USR, după ce i-a obligat să se alieze cu același USR, după ce i-a adus în postura de jucător secund în Cabinet alături de PSD, opțiunile președintelui României s-au epuizat.

1 COMENTARIU

  1. Escrocul de Iohannis a unit toate mafiile psd pnl udmr.Situatia tarii este foarte grava.Jaful din energie,gaze,petrol a fost pus la cale in mod constient de chrita,naghi,popescu,chiritoiu.Astia trebuiesc arestati pe loc.De fapt scopul urmarit tot timpul de aceste animale politice este saracirea populatiei.Si asta s-a intamplat.Au distrus si firmele .Au transformat romanii in sclavii specialilor pentru ca in Romania doar acestia o duc bine.Toata tara munceste pentru imbuibarea acestora.Iohannis a distrus institutiile statului sri,sie,,dna,parchete ,consiliul concurentei toate sunt in slujba crimei organizate.Toti sefii acestor institutii sunt sclavii interlopilor.Este un guvern nelegitim de escroci si impostori.Va veni si nota de plata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...