Teodorovici: Cutremurele din Gorj au fost provocate de OMV (VIDEO)

Eugen Orlando Teodorovici face afirmații cutremurătoare: cutremurele din Gorj nu au cauze naturale, ci au fost provocate de către exploatările de gaze făcute de compania OMV Petrom. De asemenea, Teodorovici face comentarii și despre Gheorghe Mărmureanu, despre care spune că nu este seismolog de meserie, ci inginer constructor, și care face predicții de cutremure în funcție de interesele firmelor de asigurări de locuințe. Eugen Teodorovici a făcut aceste declarații, dar și multe alte dezvăluiri, în emisiunea Puterea Cuvântului, realizată împreună cu Otilia Caloian.

Sute de cutremure au avut loc în județul Gorj, iar seismologii au fost surprinși, dat fiind faptul că zona seismică nu este una în care se produc frecvent cutremure. De altfel, aceste cutremure reprezintă cea mai intensă activitate seismică din ultimii 200 de ani, așa cum recunoștea directorul Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP), Constantin Ionescu.

Eugen Teodorovici vine cu o teorie zguduitoare în cazul cutremurelor din Gorj. Cutremurele ar fi fost de provocate din cauza forărilor de gaz la mare adâncime ale companiei OMV.

Cutremurele de la Gorj nu au fost cutremure naturale. Sunt cutremure provocate de exploatarea de gaz de către OMV. Au mărit cantitatea de gaz cu exploatarea de gaz. Acolo, ca să produci exploatarea de gaz, trebuie să produci niște explozii subterane și s-a intensificat acest vid de exploatare a gazului, punându-se pe seama cutremurului din Turcia cu ce se întâmplă la Gorj. Au profitat de această situație din Turcia pentru a pune pe seama șocului din Turcia, că se întâmplă și în Gorj cutremure foarte ciudate. Cutremurele nu sunt din cauze naturale, este provocat de cei care exploatează gazul acolo, mai au încă 5 ani de exploatare…interesele majore din piață…că și eu m-am întrebat de ce nu se spun aceste lucruri“, a spus Eugen Teodorovici.

Teodorovici îl acuză pe Mărmureanu că vede doar interesele asiguratorilor

Eugen Teodorovici a continuat seria dezvăluirilor cu informații privind activitatea și ieșirile publice ale fostului director INFP – Gheorghe Mărmureanu. Acesta îl acuză pe Mărmureanu că are ieșiri publice doar în funcție de interesele asiguratorilor, pentru ca populația să-și asigure imobilele și să contribuie la bugetul companiilor de asigurare. Mai mult de atât, acesta a mai precizat că fostul director al INFP nu are studiile necesare în domeniul seismologiei.

Mărmureanu și-a schimbat des punctul de vedere referitor la un posibil sau un iminent cutremur. Înțeleg din spusele domniei sale că atunci când se vorbea de un cutremur iminent, era mulțumirea firmelor de asigurare pentru care un astfel de anunț a trimis mulți români să-și facă polițe de asigurare. După care, dacă ne uităm în istoricul aparițiilor publice ale domnului Mărmureanu, care oricum nu are pregătirea necesară de seismolog, își schimbă opinia și spune că s-au schimbat calculele și nu se mai întrevede un astfel de cutremur în următoarea perioadă. Pentru că ce să vezi? Se rupsese lanțul de iubire între firmele de asigurare și el. Am avut un gust amar când am auzit asta. Am înțeles și interesele majore din piață că și eu m-am întrebat de ce nu se spun aceste lucruri“, a spus Eugen Teodorovici.

Foraj la 5.000 de metri adâncime la Gorj

Siteul Energynomics scria: „Forajul sondei Totea 4461 a început în ianuarie 2018 și a atins adâncimea finală în septembrie același an. Sonda a fost testată cu succes în aprilie 2019, pentru volume de până la 500.000 de metri cubi/zi, circa 3% din producția curentă a companiei în România. Conectarea la infrastructura din zona Totea a fost realizată în mai puțin de un an și a fost demarată producția experimentală, pentru a testa potențialul și dimensiunea noii descoperiri”.

Conform sursei citate, investițiile din zonă – vorbim de 2019 – au însemnat și forarea a cinci sonde la mare adâncime. Ce înseamnă mare adâncime?

Sonde la mare adâncime înseamnă de la 3 km „în sus”, (adică în termeni reali, în jos), respectiv 3-4-5.000 de metri.

La Totea, conform OMV Petrom, sondele sunt la aproximativ 3.500 de metri adâncime.  De-altfel, OMV a reușit, în 2013, un record mondial la acea vreme, chiar cu sonda de la Totea, Gorj.

Ziarul Financiar: „Sonda Totea 4545 a fost forată cu coloană de 20 de inci (50,8 centimetri) la o adâncime de 505 metri în cadrul zăcământului Totea Deep iar recordul mondial a fost atestat de Odfjell Well Services, o companie privată de foraj, servicii de sondă şi inginerie cu 40 de ani de experienţă internaţională”, au precizat reprezentanţii Petrom.

Acesta reprezintă prima fază din forajul sondei 4545, adâncimea totală estimată fiind de circa 3.500 de metri, conform remedia.ro.

56 COMENTARII

 1. Asa e !se aud exploziile in pamant si apoi apare cutremurul.am casa in zona si pot confirma.apoi cutremurele mari sunt luni si marti.sambata si duminica cutremurele sunt si ele in weekend odata cu cei de la forari.la primul cutremur fortele de ordine erau deja pe Sohodol ca sa interzica intrarea oamenilor…cica sunt gaze🙂de unde stiau ei ca sunt gaze daca era un cutremur natural?stiu!a crescut IQ ul politistilor inainte de cutremur😄

 2. Ganditi logic, nu mai fiti batuti in cap cei care nu credeti! Mai bine treziti.va ,nu mai dormiti ca boii pe coada cand vi se vinde tot si nu ziceti nimic! Pt ce mai faceti copii? Ce le lăsați? O tara saracita si datorii imense de platit!

 3. Sonda Totea este departe , departe de zona seismică . Sunt din Tg-Jiu si cunosc foarte bine ambele zone . Nu au nici o legătură . In zona unde sunt cutremurele nu exista exploatari de petrol sau gaze , este zona Dobrita , Runcu ,Arcani . Haideti să nu dezinformăm de dragul de a ne da cu părerea ne cunoscand nici măcar zonele despre care se discută .

  • Câți tâmpiți pe aici, pentru această explicație logică sunt in stare să spună că ești omul OMV -ului sau …putiniste…unde mai pui că nu se utilizează exploatarea gazelor fracționată, gazele rezulta normal, nu sunt necesare metodele fracționării hidrauluice

 4. Ceva nu e în regula. Noi românii sintem prostiți în toate felurile, ieșim la vot, votam toți hoții sa ii punem la putere, se inteleg între ei nu au treaba cu România nici unul de la Iohanis în jos. Păduri distruse, pamint uri vindute strainilori, TOT ce a fost bun în România s-a distrus, s-a vindut,. Mi-e scirba de acești trădători n-au singe și suflet de român. Asta e gindire de un român adevărat….. O anumita persoana are o pensie lunara cit ia un amarita în 3 ani???? Francezii sint adevărați patrioti…

 5. Abereaza stimatul domn Orlando. Cutremurele din Gorj sunt pur și simplu mișcări ale scoartei terestre. Aici a fost mereu zona seismica, doar ca a generat cutremure de mică magnitudine, care nu au fost sesizate, resimțite, cu atât mai mult înregistrate și studiate. În zona epicentrala nu există niciun fel de exploatări, nici unități militare sau alte asemenea. Locuiesc în Gorj, nu departe de zona epicentrala. Plăcile tectonice se misca in intreg lanțul munților Carpați. Pana acum a fost studiată doar zona Vrancea. Diferă mult de zona Carpaților Meridionali. Cutremure au fost și vor mai fi. Trebuie să ne obișnuim cu ideea că Pământul se misca, plăcile tectonice se reaseaza din când în când, cutremure vor mai fi.Nu doar la noi, ci pe întreg mapamondul. Sa lăsăm la o parte aberațiile, să ne obișnuim cu aceste mișcări tectonice, să știm să ne protejăm. Vom fi bine!

 6. Orlando asta are dreptate….asa este!!La toate cutremurele de acum ,întâi am auzit o bufnitura, ca și cum ar cădea ceva f greu,…chiar ca o explozie..și apoi începe cutremurul….da,asa este!

 7. Comentariul doamnei Alina e cel mai pertinent.
  Aș mai adăuga, indiferent că mulți mă vor face în fel și chip, că în vremurile din urmă vor fi cutremure și Dumnezeu ne „scutură” pt a ne îndrepta privirea și inima către EL. Cred tot ce scrie în Biblie. Dumnezeu nu se lasă batjocorit! El e dragoste, da, dar e și sfânt și urăște păcatul, iar la ce e pământul ăsta, o, Doamne, câtă răbdare încă are.

 8. Trebuie să observăm că , cutremurele au apărut deodată cu intensificarea luptei pentru desființarea pensiilor speciale ale magistraților ! 😂 🤔
  Totul se mișcă , inclusiv plăcile tectonice ale pământului , asta este realitatea.

 9. Confirm și eu 🙂 in Sohodol merg oamenii pe strada cate 2 din care unu are întotdeauna batic pe cap și unu bască. Sunt mai multe pisici gri decât media pe țară. Si mai e ceva ciudat, ieșirea din Sohodol nu e păzită! E un semn clar ca OMV a provocat cutremurele

 10. Lucrând pentru presa din Germania am contactat după al treilea cutremur câțiva specialiști de acolo și primele întrebări care mi-au pus după cercetarea geologică și examinând cronologia acestor evenimente în zona respectivă au fost: Se forează în Gorj? Aveți mine active acolo? Citind acum acest articol mi-am adus aminte de aceste întrebări. Ei fac fracking acolo? In Germania este absolut interzisă metoda de fracking datorită faptului că poate destabiliza subteran zone întregi.

 11. Aici se observă cât de ușor ajung românii la raționamente convenabile unor anumite grupări. Le fuge pământul de sub picioare, dar nu sunt vinovați de fenomen adevărații actori.
  De aceea ne alegem asemenea conducători! Majoritatea celor ce pot fi manipulați este extrem de vocală și agresivă. Nu vede, nu înțelege realitatea, dar este gata să facă sluj șmecherilor și să- i discrediteze pe cei care mai și gândesc și încearcă să își spună părerea.

 12. Romanasilor chiar nu tineti cu tara asta…toti ne fura si ne distrug. Teodorovici a facut o afirmatie…Specialistii cu dragoste de tara sa raspunda si sa confirme sau nu. Este in interesul nostru nu al strainilor.
  La fel a fost si cu Bistroe…s-a adeverit, ca ni s-a facur rau.
  Vreti sa continuam in toate ???

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

„Sănătate, pace, bucurie și prosperitate”: Mesajul premierului Nicolae Ciucă, cu prilejul...

Premierul Nicolae Ciucă a adresat un mesaj cu prilejul intrării în luna postului Ramadan: „Musulmanii din România reprezintă un autentic model de Islam moderat,...

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...