Teoriile conspirației apărute după ce Bill Gates s-a vaccinat

Pe timpul pandemiei de coronvairus teoria favorită a conspiraționiștilor a fost aceea conform căreia fondatorul Microsoft se folosește de această criză pentru a ne controla din umbră. Acum, după ce Bill Gates s-a vaccinat, teoriile conspirației au început să apară din nou.

Conspiraționiștii care refuză să se vaccineze anti-coronavirus sunt de părere că serul conține un cip prin care Bill Gates ne controlează, lucru total fals.

Acum, după ce fondatorul Microsoft s-a vaccinat, au apărut alte teorii. Unii sunt siguri că vaccinul administrat lui Bill Gates conține apă, iar alții consideră că serul miliardarului conține tot un cip.

Cristian Pîrvulescu și Cristian Presură au explicat cum apar aceste teorii ale conspirației.

Teoria injectării cu apă

Eu aș zice că suntem siguri, pentru că Bill Gates este un om care a investit foarte mult în vaccinuri. E cumva paradoxal că lumea îl acuză de tot felul de teorii conspiraționiste, însă el a investit multe sute, milioane de euro. El a fost cel care cu mulți ani înainte ne-a prevenit de aceste pandemii și a făcut tot posibilul anul acesta pentru a ajuta la obținerea noului vaccin. Deci, eu sunt sigur că n-a fost apă”, a spus fizicianul Cristian Presură la Digi24.

„N-avem de unde să știm dacă a primit sau nu apă, dar sunt exact pe aceeași poziție: dar de ce ar fi făcut-o, doar pentru propagandă? Nu este un politician. Și pe de altă parte, susține, dar nu numai că susține, a susținut campanii de vaccinare care au salvat milioane de vieți, contrar a ceea ce spun antivacciniștii”, a explicat Cristian Pirvulescu, politolog.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole