Termen prelungit de depunere a cererilor de eşalonare a datoriilor pentru companii

Data limită până la care companiile pot depune cereri de eşalonare a datoriilor cumulate în perioada pandemiei ar putea fi prelungită până la 15 ianuarie 2021. Anunțul a fost făcut luni de ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, la întâlnirea cu membri ai Consiliului Consultativ Economic al Consiliului Judeţean (CJ) Timiş.

Demnitarul a spus că Guvernul PNL nu va introduce noi taxe anul viitor şi va propune în şedinţa din această săptămână a Executivului prelungirea termenului de depunere a cererilor de eșalonare cu o lună, în condițiile în care termenul limită ar fi fost 15 decembrie.

Mediul de afaceri spune că are nevoie de mai mult timp, iar din punctul nostru de vedere, execuţia bugetară stă bine şi vom prelungi acest termen limită până la care se pot depune aceste cereri de reeşalonare. Programul nostru de guvernare este pe dezvoltare, investiţii, nu pe creşteri de taxe punitive. Suntem adepţii taxelor mici pe care să le poată plăti toată lumea„, a declarat Florin Cîţu, într-o conferinţă de presă.

Ministrul Finanţelor s-a întâlnit, luni, cu membri ai Consiliului Consultativ Economic al Consiliului Judeţean (CJ) Timiş şi a avut o consultare cu unii dintre cei mai mari investitori din judeţ.

El a abordat măsurile financiare impuse de criza sanitară, dar şi modul în care va fi construit bugetul pentru anul viitor, subliniind nevoia de predictibilitate, dar şi de măsuri privind digitalizarea, care vor creşte veniturile bugetare. Cîţu a dat ca exemplu introducerea facturilor electronice, iniţiativă care estimează că va aduce la buget un plus de 20 de miliarde de lei, echivalentul a aproximativ 2% din PIB.

Consiliul Consultativ Economic, creat în jurul CJ Timiş, este un organism menit să faciliteze dialogul dintre administraţia judeţeană şi mediul de afaceri, pentru susţinerea investiţiilor private din judeţ. Acesta numără 17 membri, între care Clubul Economic German, Centrul de Afaceri Româno – Francez, Camera de Comerţ Italiană, Uniunea Naţională a Patronatelor cu Capital Privat din România sau Patronatul Naţional Român.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...