Termocentrala Rovinari amendată pentru poluarea râului Jiu

Termocentrala Rovinari a primit o amendă usturătoare pentru poluarea cu praf de cărbune a râului Jiu. Valoarea contravenției se ridică la 40.000 de lei.

În urmă cu zece zile, râul Jiu a fost poluat cu praf de cărbune.  Administrația Bazinală de Apă Jiu a acționat imediat și a aplicat o amendă în valoare de 40.000 de lei.Totodată, zona va fi monitorizată și în perioada următoare, astfel încât să fie limitată poluarea râului Jiu.

„Inspecția Bazinală a Apelor, din cadrul Administrației Bazinale de Apă Jiu, a luat măsurile legale la SE Rovinari, ca urmare a poluării produse în data de 11 martie.

S-au aplicat două sancțiuni contravenționale, conform Legii Apelor nr. 107/1996, cu modificările și completările ulterioare, din care: amendă în valoare de 40.000 lei, pentru deversarea de reziduuri ( praf de cărbune) în râul Jiu, ca urmare a depășirii concentrației indicatorului de calitate “suspensii” față de limitele maxime admise prin autorizația de g.a. în vigoare; avertisment pentru neanunțarea poluării.

Colegii din Apele Române Jiu Sistemul de Gospodărire a Apelor Gorj monitorizează în continuare zona afectată“, au transmis reprezentații Apelor Române, pentru adevarul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...
Frlocin Citu (INQUAM_Octav_Ganea)

Florin Cîțu: „Candidez la președinția PNL. Partidul are nevoie de un...

Primul – ministru Florin Cîțu și-a anunțat duminică dimineață candidatura la președinția Partidului Național Liberal. Flancat de un grup de aproximativ 30 – 40 de...