Termoenergetica a modificat data la care va relua furnizarea de agent termic în Sectoarele 2 și 3

Din cauza unei avarii la CET Sud petrecută acum circa două zile, Termoenergetica a încetat să furnizeze în Sectoarele 2 și 3, dar și în câteva zeci de blocuri din Sectoarele 4 și 5 apă caldă și căldură. După ce inițial a indicat miercuri și apoi joi, ca zile în care agentul termic va reveni, compania a modificat data pentru vineri în jurul orei 15.30, când furnizarea de căldură și apă caldă ar fi reluată în zonele afectate.

Lista zonelor și blocurilor afectate o găsiți aici.

Afectate sunt câteva zeci de blocuri din Sectoarele 4 și 5, alături de peste 1.000 din sectoarele 2 și 3.

În mod normal, dacă avaria de la CET Sud se va repara în intervalul menționat, iar centrala reîncepe să pompeze apă caldă prin conducte, problema s-ar putea rezolva, deși inerția sistemului e destul de mare. Există, deci, riscul pronunțat ca apa caldă și caloriferele să continue să fie, de fapt, reci, în următoarele ore, înainte ca sistemul să înceapă să își revină. Din fericire vremea e suficient de caldă, dar rămâne problema apei calde. Una delicată și care se agravează în fiecare an.

Rețeaua de apă caldă a Bucureștiului e o megastructură alcătuită din: 954 km de conducte groase (magistrale), 1.027 de puncte termice și 2.963 de km de conducte mai subțiri. Din cauza vechimii rețelei și a unei întrețineri deficitare, Bucureștiul a fost aproape continuu afectat de furnzarea deficitară a agentului termic. Mai mult, administrația încearcă să țină utilizatorii captivi prin impunerea a tot felul de piedici în calea celor care încearcă să-și monteze, de exemplu, centrale termice de apartament.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole