Terorism la Nisa: Un bărbat a fost arestat pentru difuzarea unei fotografii cu victima decapitată

Un bărbat a fost arestat pentru că a postat online fotografia uneia dintre cele trei victime ale atacului sângeros în biserica din Nisa (sud-est), informează AFP, citând o sursă de pe lângă Parchet, care a confirmat că acesta a deschis o anchetă.

Bărbatul este suspectat că ar fi la originea publicării unei fotografii pe un forum al site-ului internet Jeuxvideo.com, potrivit aceleiaşi surse.

Suspectul este interogat în sediul Brigăzii de reprimare a delincvenței împotriva persoanei (BRDP), a precizat parchetul, fără a oferi detalii despre profilul acestuia.

O anchetă a fost deschisă pentru „difuzare de mesaj cu caracter violent”, a adăugat parchetul.

Decapitare difuzată pe internet

Fotografia femeii de 60 de ani, care a suferit o profundă tăiere a gâtului, aproape o decapitare, a fost difuzată pe reţelele de socializare şi pe mai multe site-uri internet. Platforma Pharos, însărcinată să detecteze conţinuturi online ilicite, a semnalat mai multe difuzări ale acestei imagini macabre.

În afară de această femeie, atacatorul a tăiat gâtul capelanului bisericii Notre-Dame l’Assomption din Nisa, Vincent Loques, tată a două fete, care ar fi împlinit 55 de ani vineri. Cea de-a treia victimă, o braziliancă, mamă a trei copii, Simone Barreto Silva, 44 de ani, lovită cu cuţitul de mai multe ori, a decedat într-un restaurant în care se refugiase.

Autorul faptelor, un tunisian de 21 de ani, Brahim Issaoui, a fost oprit de poliţişti, care au tras asupra lui mai multe focuri. Grav rănit, el era spitalizat în continuare vineri cu un pronostic vital angajat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...