Tesla a amânat cu 6 luni deschiderea fabricii de la Berlin

Producția la noua gigafactory pe care Tesla o construiește în apropiere de Berlin va fi amânată cu încă șase luni, până în ianuarie 2022, potrivit unui nou raport.

Revista germană Automobilwoche a anunțat, pe surse, că producția nu va începe înainte de sfârșitul lunii ianuarie 2022 și că directorul executiv, Elon Musk, a dat oficial aprobarea pentru întârzierea de șase luni.

Tesla spera să inaugureze noua fabrică pe 1 iulie 2021, dar problemele de autorizare și planurile de a construi, de asemenea, o fabrică de baterii în același loc au contribuit la întârziere. Fabrica va fi a patra la nivel mondial și prima din Europa.

Ultimul raport financiar al companiei, de săptămâna trecută, anunța că producătorul de mașini electrice are în dezvoltare cele mai noi fabrici din Berlin și Texas, iar acestea „fac progrese”.

Compania, care a produs 185.000 de mașini în primul trimestru, a deschis luna trecută primul supercharger din București. Tesla Bucharest Supercharger este a doua stație a companiei din România, după cea din Timișoara. Stația se află în parcarea subterană a Promenada Mall, și a fost deja testată de câțiva proprietari de Tesla.

Supercharger-ul are șase puncte de încărcare care permit încărcarea mașinilor electrice cu până la 250 kW, ca și cel din București

Conform site-ului Tesla, stația de încărcare din Floreasca este funcțională non stop și, datorită amplasării în parcarea mall-ului promenada deținut de NEPI Rockcastle, permite accesul la magazine, restaurante și grupuri sanitare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...
Sursa foto: Facebook Manuela Hărăbor

Cum a descoperit Manuela Hărăbor că are un copil cu autism

Frumoasa actriță Manuela Hărăbor are un băiat de 32 de ani, cu autism. Artista povestește cum a descoperit că Andrei, fiul ei, are autism...