Tesla ar putea deschide o fabrică în Rusia

Tesla e aproape de a stabili o pezență în Rusia, potrivit lui Elon Musk CEO-ul producătorului de mașini electrice și cercetează piață pentru a vedea dacă poate deschide fabrici acolo.

Musk a declarat că compania are deja site-uri de producție în China și SUA, dar căuta să deschidă facilități de producție în alte părți ale lumii.

De asemenea, compania intenționează să deschidă o fabrică în Germania la sfârșitul acestui an pentru a construi mașini și baterii.

„Cred că suntem aproape de a stabili o prezență Tesla în Rusia și cred că ar fi minunat„, a spus Musk. „În timp, vom căuta să avem fabrici în alte părți ale lumii, iar potențial va exista și în Rusia la un moment dat”, a declarat Musk, care este și CEO al contractorului guvernului SUA Space Exploration Technologies.

De altfel, acesta a cerut mai mult dialog între Washington și Moscova. Conferința la care a participat Musk a făcut parte din eforturile Kremlinului de a reînvia Societatea Cunoașterii, o organizație educațională din epoca sovietică.

„Există mult talent și energie în Rusia”, a spus Musk. „Sperăm că acea energie continuă în viitor și aș dori doar să încurajez oamenii să se străduiască să facă viitorul mai bun decât trecutul și să fie optimisti cu privire la viitor”, a arătat Musk, în vârstă de 49 de ani. El s-a alăturat conferinței la trei luni după ce l-a invitat pe președintele rus Vladimir Putin să i se alăture în aplicația de chat-room Clubhouse.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat reporterilor că încă mai speră că Putin și Musk vor vorbi, dar în prezent nu există pregătiri pentru acest lucru, a spus agenția de știri Tass.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole