Thailanda deschide porțile pentru turiștii români fără vize

Publicat: 28 mai 2024, 21:03, de Mariana Olteanu, în Turism , ? cititori
Thailanda deschide porțile pentru turiștii români fără vize

România a fost inclusă pe lista țărilor ai căror cetățeni nu vor mai avea nevoie de viză pentru a călători în Thailanda. Guvernul a luat această măsură în vederea creșterii industriei turismului, de care ţara depinde. Această măsura va fi aplicată de la 1 iunie 2024.

Pentru a stimula turismul, cabinetul și-a dat recent aprobarea unei serii de noi prevederi privind vizele. Aceste prevederi urmăresc să atragă mai mulți turiști prin implementarea programelor fără viză și viză la sosire, prelungirea duratei șederii studenților și reducerea cerințelor obligatorii de asigurare de sănătate pentru pensionari. Anterior, românii care călătoreau în Thailanda își puteau obține viza fie online, fie direct la aeroport, cu o perioadă de valabilitate de 15 zile.

Citește și: Care sunt cele mai ieftine destinații de vacanță?

Ministerul Afacerilor Externe a propus aceste măsuri cu scopul de a maximiza numărul de vizitatori, întrucât economia națională se bazează în mare măsură pe turism.

Chai Wacharonke, purtătorul de cuvânt al guvernului thailandez, a declarat că numărul țărilor eligibile pentru intrarea fără viză va crește de la 57 la 93. Printre cele 36 de noi completări pe listă se numără Albania, Cambodgia, China, India, Jamaica, Kazahstan, Laos, Mexic, Maroc, Panama, România, Sri Lanka și Uzbekistan.

Sejururile vizitatorilor în cadrul acestei scheme au fost, de asemenea, prelungite la 60 de zile, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului Thailandei. Aceasta nu este singura măsaură luată de Guvernul Thailandei. Astfel,  cei care doresc să lucreze şi să viziteze destinaţii turistice vor putea obţine vize de cinci ani, valabile pentru sejururi de până la 180 de zile, care pot fi prelungite cu încă 180 de zile. Aceştia aveau dreptul la doar două sejururi de 30 de zile fiecare înainte.
„Această măsură vizează nomazii digitali, lucrătorii la distanţă şi liber profesioniştii, precum şi pe cei care doresc să înveţe Muay Thai şi bucătăria thailandeză. Ei pot învăţa şi pot vizita locuri”, a spus Chai Wacharonke. El a numit-o Viza Destinaţia Thailanda.