The Guardian denunță politica ipocrită a Londrei față de refugiații ucraineni

„1,5 milioane de refugiați disperați. 50 de vize britanice. E incredibil”. Boris Johnson dă dovadă de o „ipocrizie intolerabilă”, notează cotidianul The Guardian.

Mai precis, THe Guardian notează că „Johnson dă dovadă de o „ipocrizie intolerabilă jucându-l pe Churchill prin capitalele Europei, insultându-l pe Putin și promițându-i Ucrainei orice în afară de soldați. Dar când i se cere să facă unicul lucru concret care ar putea ușura direct agonia acelei țări, își dă arama pe față”.

Soluția ar fi primirea „ucrainenilor – nu a Ucrainei în UE”

Ucrainenii sunt însă primiți cu brațele deschise în UE, la care Kievul a și cerut formal să adere. Portalul european Politico apreciază că aderarea nu se poate realiza prea curând.

Dacă UE își va nesocoti criteriile elementare ale politicii de extindere nu va fi bine nici pentru ea, nici pentru Ucraina. Soluția ar fi primirea „ucrainenilor – nu a Ucrainei, în UE: drept de liberă circulație, de muncă și de rezidență oriunde în bloc. Ar însemna „o transformare istorică a politicii de extindere” și „crearea unui nou mod prin care indivizi, nu state, pot fi parte a UE”, notează Politico.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...
Frlocin Citu (INQUAM_Octav_Ganea)

Florin Cîțu: „Candidez la președinția PNL. Partidul are nevoie de un...

Primul – ministru Florin Cîțu și-a anunțat duminică dimineață candidatura la președinția Partidului Național Liberal. Flancat de un grup de aproximativ 30 – 40 de...