The Telegraph: „Ce adunătură de slugi am devenit!”

Cotidianul britanic The Telegraph e indignat de noile restricții adoptate de guvernul britanic, tocmai pentru că „numărul spitalizărilor e foarte redus”. Motivul real, potrivit cotidianului, ar fi altul.

Și anume teama cabinetului de nu fi acuzat de incompetență, drept pentru care „preferă să ne frâneze redresarea și să ne îngrădească drepturile civice decât să se confrunte cu cel mai mic risc de a părea delăsător”. Interdicțiile pandemice au demonstrat că „avem o toleranță aproape nelimitată pentru autoritarism. După ce am luptat două războaie mondiale și un război rece în numele libertății individuale, pare acum că ne-am pierdut orice interes pentru acest concept. Ce adunătură de slugi am devenit!”, mai notează The Telegraph.

Dacă nu vom trăi ca niște pustnici

Experții, citați de BBC, spun că numărul persoanelor infectate se dublează în Marea Britanie la fiecare 2.4 zile deși gradul de vaccinare este foarte ridicat. Potrivit analiștilor de pe tărâm britanic, doctorii sunt conștienți că un nou set de restricții nu va fi bine primit în societate, dar că măsurile vor trebui luate. Nu în ultimul rând, tot potrivit unora dintre analiștii și medicii din UK, aproape nimeni nu scapă!

La modul că, spre exemplu, Elenonor Riley, profesor de imunologie și boli infecționase la Universitatea din Edinburgh, a declarat că „dacă nu vom trăi ca niște pustnici este foarte probabil să intrăm în contact, în următoarele săptămâni, cu o persoană infectată cu Omicron, deoarece se răspândește foarte repede”….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...