The Telegraph îl acuză pe premierul Canadei: „Asalt irațional asupra libertății”

The Telegraph îl acuză pe premierul canadian „autoritar” Trudeau de un „asalt irațional asupra libertății”, întrucât, „la fel ca Jacinda Ardern [premierul Noii Zeelande], conducătorul «liberal» al Canadei a abandonat principii fundamentale ale democrației”.

Justin Trudeau a acuzat Convoiul Libertății care a paralizat Ottawa că „încearcă să impună o blocadă economiei noastre, democrației noastre și vieții de zi cu zi a concetățenilor noștri”. „Ironia face”, comentează Telegraph, „că numeroșii opozanți ai premierului canadian îl pot acuza că măsurile lui pandemice draconice fac fix același lucru”.

Disponibilitatea vaccinurilor a transformat peisajul moral al pandemiei

Pe de altă parte, revista americană The Atlantic explică faptul că „disponibilitatea vaccinurilor a transformat peisajul moral al pandemiei”, eliminând legitimitatea restricțiilor dure. Cum majoritatea copleșitoare a deceselor se constată la nevaccinați, „vaccinurile au modificat natura responsabilității noastre colective – odată ce indivizii au la dispoziție instrumente pentru a se proteja, iar rata deceselor le cei care s-au folosit de precauțiile disponibile a scăzut drastic, obligația morală a unui individ de a-și perturba propria viață pentru a influența rata mortalității se diminuează proporțional.

Cu mijloace farmaceutice extrem de eficiente la dispoziție, pe care doar unii sunt dispuși să le folosească, Covid-19 rămâne o tragedie, dar încetează a mai fi o urgență”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Atac cu 130 de rachete în Tel Aviv. Ambasadorul Israelului în...

Ploaie de rachete lansate din Fâşia Gaza spre metropola israeliană Tel Aviv. Mişcarea islamistă Hamas a anunţat marţi seara că a lansat 130 de...

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...