Tichete sociale 250 lei. Rolul ANAF și de ce au pierdut cea de-a doua tranșă unii beneficiari

Marius Budăi, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, susține că beneficiarii de tichete sociale au primit cea de-a doua tranșă de 250 lei, cu excepția  persoanelor care au realizat venituri impozabile în această perioadă.

Este cazul celor care au vândut un teren, de exemplu, sau au realizat venituri în luna anterioară, a precizat Budăi, care spune că baza de date a ANAF este verificată din două în două luni pentru a se vedea dacă au fost obținute astfel de venituri.

Termenul anunțat anterior pentru efectuarea plăților era de 8 septembrie, acesta fiind respectat, susține ministrul, care dă asigurări că banii au ajuns la toți cei care trebuiau să îi primească.

„Toţi cei care au avut dreptul să primească tranşa a doua au primit-o exact în termenul pe care l-am comunicat. Mai sunt anumite cazuri care au realizat venituri în această perioadă şi care nu primesc această a doua transă.

Mai exact, în luna precedentă acordării acestui drept se face o verificare cu bazele de date ale ANAF, acolo unde se declară veniturile impozabile, pentru că acest sprijin este pentru cei care au venituri sub 1500 de lei, cu precizarea că indemnizatia pentru persoanele cu dizabilitati nu intra in calcul.

Există posibilitatea ca cineva să fi vândut un teren sau sa fi lucrat in luna precedentă şi să fi realizat venituri şi atunci nu se încadreaza dacă a depăsit pragul de 1500 de lei. Din două în două luni se fac aceste verificări. Dacă a fost un venit ocazional, persoana respectivă primeşte din nou suplimentul”, a declarat ministrul la România Tv.

În cazul celor care nu se află pe lista beneficiarilor eligibili, persoanele respective trebuie să știe că se pot adresa Ministerului Muncii și Solidarității Sociale.

De ajutorul pentru alimente și mese calde beneficiază în jur de 2,6 milioane de români.

Citeste si Ce produse alimentare se pot cumpăra cu tichetele sociale de 250 lei

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...