Țigări în valoare de două milioane de euro, confiscate în Vama Giurgiu

Publicat: 23 dec. 2022, 07:31, de Corina Matei, în ACTUALITATE , ? cititori
Țigări în valoare de două milioane de euro, confiscate în Vama Giurgiu
Tigari la Vama Giurgiu

Un șofer român în vârstă de 40 de ani a fost reţinut de poliţişti după ce a încercat să introducă ilegal în România aproximativ 500.000 de pachete cu ţigări în valoare totală de peste două milioane de euro, prin metoda ”capac”.

Țigările au fost găsite în spatele unor cutii cu portocale pe care șoferul le transporta pe ruta Bulgaria – Ungaria.

În noaptea de miercuri spre joi, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui autocamion, un cetăţean român, în vârstă de 40 de ani. Şoferul transporta, conform documentelor prezentate, portocale pe ruta Bulgaria – Ungaria.

În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră giurgiuveni au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport. Astfel, în compartimentul pentru marfă, au fost descoperite ascunse, în spatele cutiilor cu portocale, metoda capac, 968 de baxuri ce conţineau 484.000 de pachete cu ţigări de diferite mărci„, se arată într-un comunicat de presă, emis joi, de ITPF Giurgiu.

Ţigările, în valoare totală de peste două milioane de euro, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, efectuează cercetări pentru uz de fals şi deţinere în afara antrepozitului fiscal de produse accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător.

Șoferul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă.