Timișoara: În centrul orașului, dar mai ales în fața Catedralei Mitropolitane, tot mai mulți cerșetori

Centrul Timișoarei, zona lăcașurilor de cult, în special la Catedrala Mitropolitană, și principalele intersecții sunt ”împodobite” cu cerșetori al căror număr crește pe măsură ce urcă și gradele în termometre. Și asta în condițiile în care Timișoara se pregătește să fie Capitala Europeană a Culturii în 2023, când se așteaptă mai mulți turiști.

Reportajul ”Timișoara, raiul cerșetorilor”din ”OpiniaTimișoarei”, transmit că polițiștii locali au ridicat peste 600 de cerșetori nu o dată, nu de două ori, ci de peste 1.500 de ori într-un an.  Fenomenul a fost accentuat și de pandemie, perioadă în care a crescut numărul celor care nu mai au cu ce-și asigura traiul.

Anul acesta, în luna ianuarie, au fost depistate 48 de astfel de persoane, iar în februarie 23, până la aceasta dată. Cele 71 de persoane au fost depistate de 183 de ori în total, fiind predate către centrul social de pe Telegrafului, la Fundația Timișoara 89 și la centrele de pe Regina Maria și I. Slavici”, a  declarat Daniela Seracin, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...