„Timp de 40 de ani”: Unul dintre cele mai îndrăgite institute culturale din România, la aniversare

Anul 2021 înseamnă, pentru Centrul Ceh, aniversarea a 40 de ani de la înființare. Pentru a marca această sărbătoare, sunteți așteptați la expoziția „Timp de 40 de ani”, ce prezintă istoria și evoluția unuia dintre cele mai îndrăgite institute culturale din România.

Vernisajul are loc pe 9 decembrie, de la ora 18:00, iar expoziția va putea fi vizitată ulterior până pe 28 ianuarie 2022. Expoziția reunește imagini și obiecte din arhiva Centrului Ceh și oferă vizitatorilor o călătorie audiovizuală interactivă prin perioadele mai mult sau mai puțin cunoscute publicului. Acesta va avea ocazia de a înțelege mai bine parcursul diplomatic și cultural al unei astfel de instituții și modul în care factorii socio-politici au influențat relațiile dintre Cehia și România. De asemenea, expoziția aduce și o doză de nostalgie pentru vizitatorii familiarizați deja cu evenimentele Centrului Ceh din ultimii 15 ani, când acesta a devenit cunoscut în București și în România ca unul dintre cele mai active institute culturale.

Prin acordul încheiat de către Republica Socialistă România și Republica Socialistă Cehoslovacă

Centrele Cehe sunt organizații contributive ale Ministerului Afacerilor Externe al Cehiei, ce au ca scop promovarea imaginii Republicii Cehe în lume. Casa de Cultură Cehoslovacă a fost înființată prin acordul încheiat de către Republica Socialistă România și Republica Socialistă Cehoslovacă în anul 1971. Cu toate acestea, deschiderea ei propriu-zisă nu a avut loc decât zece ani mai târziu. De la 1 ianuarie 1993, denumirea oficială a devenit Centrul Ceh, cu sediul pe strada Ion Ghica 11.

Expoziția „Timp de 40 de ani” va putea fi vizitată în zilele lucrătoare, între orele 09:00-16:00, până pe 28 ianuarie 2022. Accesul se face pe baza prezentării certificatului verde, masca de protecție este obligatorie, precum și distanțarea socială.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole