Toată populația va fi vaccinată, dar nu este vorba de oameni! Cine va fi vaccinat în Finlanda

Crescătorii de nurci din Finlanda vor începe să vaccineze toate exemplarele din ţară împotriva COVID-19, a anunţat vineri autoritatea alimentară finlandeză.

Utilizarea condiţionată a acestui vaccin poate fi autorizată în timpul unei perioade de pandemie în care nu este disponibil niciun alt vaccin şi „se acordă până la sfârşitul lunii decembrie, când solicitantul va trebui să furnizeze date noi”, a declarat Liisa Kaartinen, inspector-şef al acestei autorităţi, care controlează activităţile veterinare.

Am pregătit aproximativ o jumătate de milion de doze, care ar trebui să fie suficiente pentru a vaccina toate animalele de două ori”, a declarat Jussi Peura, director de cercetare la Asociaţia Finlandeză a Crescătorilor de Nurci, care a dezvoltat vaccinul în cooperare cu cercetătorii de la Universitatea din Helsinki.

Deoarece studiile clinice nu au fost încă finalizate, serul nu poate fi distribuit comercial şi trebuie utilizat doar în conformitate cu proceduri stricte în cele 1.000 de ferme de nurci din Finlanda pentru a controla şi a evita răspândirea virusului.

Asociaţia crescătorilor crede că vaccinul său va fi primul care va primi aprobare în Uniunea Europeană.

Rusia a anunţat în luna martie că a dezvoltat primul vaccin pentru animale împotriva COVID-19, pe care apoi a început să îl administreze.

Nurca este singurul animal considerat până acum capabil să transmită COVID-19 la oameni.

Danemarca, cel mai mare exportator de blănuri de nurcă, şi-a văzut acest comerţ decimat după ce o tulpină mutantă a virusului a început să afecteze fermele de nurci în noiembrie anul trecut, obligând guvernul să ordone sacrificarea a circa 15 milioane de animale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole