Top 10 nume de copii în Europa: Lucas și Sofia conduc detașat

În urma unei analize ample, s-a ajuns la concluzia că, în anul 2021, în Europa, Lucas, la băieți, și Sofia, la fete, au fost prenumele preferate de părinți pentru copiii lor. Iată un Top 10 nume de copii în Europa.

Sunt site-uri speciale, care oferă liste cu prenume cu scopul de a veni în ajutorul  a numeroși părinți. Aceste site-uri se bazează de regulă pe surse comune: oficiile naționale de statistică ce recenzează în fiecare an prenumele copiilor înscrise în registrele civile. Aceasta este procedura în toate statele membre ale Uniunii Europene, cu excepția Germaniei, unde nu există o evidență la nivel național a prenumelor.

În Grecia și Cipru, datele sunt de la recensământul populației din 2011. Potrivit Euronews, în România, Institutul de Statistică nu a dat curs solicitărilor pentru informații precise.

Euronews a consultat aceste datele pentru a întocmi o hartă oficială a prenumelor cele mai folosite în 2021 în Uniunea Europeană.

Top 10 nume de copii în Europa

La băieți, în 2021, Noah este prenumele preferat în șase țări:  Germania, Belgia, Țările de Jos și Suedia, dar și în Elveția, Anglia și Țara Galilor.

Și alte două prenume au fost preferate: Jakub, pe primul loc, în Republica Cehă, Norvegia (Jakob) și Slovacia; George este prenumele ales frecvent în Grecia și Bulgaria, cu variantele locale: Georgi/Georgios.

În 2021, la fete, Maria este prenumele care ocupă locul întâi în preferințe în patru țări, fără frontiere comune: Bulgaria, Cipru, Finlanda și Portugalia. La aceste țări, se adaugă Grecia și România cu prenumele compus Ana-Maria.

Maria este urmată de Emma, în Luxemburg, Malta și Țările de Jos (de asemenea, Ema în Slovacia), de Mia, primul prenume la fete în Croația, Estonia și Elveția – și Sofija, în Letonia și Lituania.

La Moscova, este o variantă a Sophiei în fruntea clasamentului la fete, iar la băieți, Alexander continuă să fie cel mai folosit prenume de aproape 30 de ani, cu o excepție în 2012, când a fost prenumele Artem.

Top 10 nume de copii în Europa: băieți:

 1. Lucas- 42
 2. Alexander – 30
 3. Oliver/Olivier – 23
 4. Mohammed – 22
 5. Noah – 21
 6. Elias – 21
 7. Matteo – 20
 8. Gabriel – 18
 9. Daniel, Liam, Benjamin – 17
 10. Ryan

Și top 10 prenume la fete:

 1. Sofia – 56
 2. Hanna – 51
 3. Maria – 34
 4. Isabella – 33
 5. Amelia – 30
 6. Jasmina – 29
 7. Emma  – 27
 8. Emilia – 27
 9. Sara – 26
 10. Elisabeth – 25.

Euronews precizează că toate datele sunt din 2021, cu următoarele excepții: Grecia și Cipru din 2011, Republica Cehă din  2019, Letonia din 2020, Polonia  din primul semestru 2022, Lituania  din 2022 și România nedatate.

Citește și Un donator de spermă „a folosit nume false pentru a avea peste 60 de copii”

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...