Top 10 sportivi cel mai bine plătiți în 2021. Messi e pe locul I

Celebrul fotbalist argentinian Lionel Messi a fost desemnat de revista Forbes drept sportivul cu cele mai mare câştiguri în ultimul an, recâştigându-şi poziţia de la luptătorul de arte marţiale mixte Conor McGregor.

Jucătorul de 34 de ani al echipei franceze Paris Saint-Germain a câştigat 130 de milioane de dolari în ultimele 12 luni (perioadă încheiată la 1 mai 2022), potrivit Forbes, conducând în ierarhia sportivilor cu cele mai mari venituri, la fel ca în 2019. Forbes a făcut estimări ale veniturilor din salarii şi sponsorizări care sunt considerate la scară largă. Anul trecut, Messi a fost pe locul secund, după McGregor.

Pe locul al doilea pe această listă se află baschetbalistul american LeBron James, de la LA Lakers, cu 121,2 milioane de dolari, iar al treilea este fotbalistul portughezul Cristiano Ronaldo, de la Manchester United, cu 115 milioane de dolari.

LeBron James a spulberat astfel recordul pentru un jucător din NBA, 96,5 milioane de dolari, stabilit anul trecut.

În top cinci se mai află fotbalistul brazilian Neymar (PSG), cu 95 de milioane de dolari, şi baschetbalistul Stephen Curry, triplu campion al NBA cu Golden State Warriors, 92,8 milioane de dolari.

Tenismanul elveţian Roger Federer se află pe locul şapte (90,7 milioane), deşi a jucat doar şapte turnee în 2021, în timp ce McGregor a ieşit din top 10.

Top Forbes cel mai bine plătiți sportivi 2021

  1. Lionel Messi (fotbal)
  2. Conor McGregor (box)
  3. Cristiano Ronaldo (fotbal)
  4. Dak Prescott (fotbal)
  5. LeBron James (baschet)
  6. Neymar (fotbal)
  7. Roger Federer (tenis)
  8. Lewis Hamilton (Formula 1)
  9. Tom Brady (fotbal)
  10. Kevin Durant (baschet)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Cum s-a îmbogățit peste noapte Pescobar. Taverna Racilor a încasat peste...

Pescobar, cunoscut și sub numele de "Taverna Racilor," este în centrul atenției pentru motive care au stârnit indignare și dezgust în rândul consumatorilor din...