Top cinci orașe cu cei mai mulți miliardari

Publicat: 12 apr. 2024, 09:31, de Mariana Olteanu, în Internațional , ? cititori
Top cinci orașe cu cei mai mulți miliardari

New York se menține ferm pe podiumul orașelor cu cei mai mulți miliardari din lume, conform ultimului raport Forbes. Cu un impresionant număr total de 101 miliardari, orașul giganților financiari deține o avere netă combinată de 616,8 miliarde USD. Capitala miliardarilor este urmată în clasament de alte cinci orașe. Iată care sunt acestea!

New York, capitala miliardarilor

Primul loc în clasament este ocupat de orașul New York. În total, aici locuiesc 101 miliardari, a căror avere netă totală este de 616,8 miliarde USD. Cel mai bogat rezident este Michael Bloomberg care are o avere de 94,5 miliarde de dolari. Acesta este urmat de Julia Koch, a cărei avere este de 59 de miliarde de dolari.

Hong Kong

Locul doi în clasament este ocupat de orașul Hong Kong. În total, aici locuiesc 70 de miliardari, a căror avere însumată este de 286,8 miliarde USD. Cel mai bogat rezident este Li Ka-shing (38 de miliarde de dolari).

Sursă foto: Getty Images

Beijing, de pe locul 1 pe 3 în topul orașelor cu cei mai mulți miliardari

În Beijing locuiesc 68 de miliardari, a căror avere netă este de 247,2 miliarde USD.  Cel mai bogat rezident: Zhang Yiming (45 de miliarde de dolari). În anul 2021, capitala Chinei ocupa primul loc în acest clasament.

Shanghai

În total, în Shanghai locuiesc 65 de miliardari a căror avere netă totală este de 181,9 miliarde USD. Cel mai bogat rezident: Colin Zheng Huang (30,2 miliarde de dolari), arată Forbes.

Londra

Locul cinci în clasament este ocupat de Londra, acolo unde locuiesc 63 de miliardari. Averea netă totală este de 294,9 miliarde USD. Cel mai bogat rezident: Len Blavatnik (32,1 miliarde de dolari)