Tot mai mulți adolescenți români au nevoie de consiliere psihologică. Cu ce se confruntă, de fapt

Adolescenții români, ca de altfel adolescenții din întreaga lume, au devenit tot mai frustrați, se manifestă prin accese de furie, izolare și negare. Părerea psihologilor este aceea că, de vină sunt mai mulți factori, în afară de situația pandemică – factorul de bază.

Tot mai mulți adolescenți români au nevoie, în ultima vreme, de consiliere psihologică  pentru identitatea de gen, deoarece informațiile din media îi afectează și îi fac confuzi, spune psihologul și psihoterapeutul Daniela Botez. ”În perioada în care sistemul lor hormonal se dezvoltă (12 ani-15 ani), adolescenții sunt bulversați de toate informațiile de la televizor și din sistemul online, care le generează confuzie și mari probeme de personalitate în structura lor”, a este de părere psihologul.

Nu au cu cine să vorbească

Potrivit psihoterapeutului, acești adolescenți sunt” foarte frustrați, judecați de prieteni și neînțeleși de părinți” și, în familie, ei se manifestă prin accese de furie, izolare și negare. ”Socializarea dintre ei este foarte greoaie, adolescenții se judecă unii pe alții după aspect și după îmbrăcăminte, după gesturi și modul de exprimare. Sunt judecați de prieteni și colegi, uneori nejustificat, iar faptul că nu au cu cine să vorbească despre problemele care îi frământă îi face să devină anxioși, frustrați și introvertiți”, adaugă Daniela Botez, potrivit Rador. Adolescenții de acest tip au mare nevoie de consiliere psihologică și de terapie, mulți fiind deschiși spre acest demers.

Cei mai mulți dintre adolescenții, care vin la consiliere spun: Părinții nu au cum să mă înțeleagă, pentru că ei nu trec prin ce trec eu. Vor să fie ascultați și vor să le fie înțeles punctul de vedere pe probleme care îi frământă, legate de sexul lor și de actul sexual,, conchide psihoterapeutul.

Mai multe articole...

1 COMENTARIU

 1. Problema tinerilor poate fi rezolvata cu: Bandele de înaltă tehnologie care pretind că îți reduc stresul.
  https://www.bbc.com/news/business-58813873
  Emma Baumert recunoaște că atunci când și-a pus prima bandă de înaltă tehnologie s-a simțit prostească. „Dar, de asemenea, m-am simțit atât de mișto purtând-o, pentru că sunt un tocilar”.
  Tânăra de 24 de ani din Illinois este membru al echipei de dezvoltare SUA Bobsled / Skeleton.
  O atletă completă, ea este, de asemenea, un antrenor calificat pentru haltere, iar anul acesta a obținut o diplomă de master în fiziologie a exercițiilor fizice.
  Banda pe care o folosește acum este un dispozitiv de neurofeedback sau EEG (electroencefalogramă). Crescând în popularitate în rândul sportivilor, ei măsoară undele cerebrale ale purtătorului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole