Totul despre prima turistă în spațiu (VIDEO)

Hayley Arceneaux, în vârstă de 29 de ani, va deveni spre sfârşitul acestui an prima „turistă spaţială” care va zbura în cosmos în absenţa unui profesionist. 

Arceneaux este, totodată, prima supravieţuitoare a cancerului care va ajunge pe orbita Terrei, potrivit AFP. Din cauza unui cancer osos apărut în copilărie, Hayley poartă tije de oţel în piciorul stâng, un motiv care, până de curând, ar fi fost suficient de puternic pentru a-i reduce la zero şansele de a zbura în spaţiu.

Totul s-a schimbat atunci când Jared Isaacman, un tânăr miliardar american pasionat de explorarea spaţială, a închiriat locurile de la bordul unei rachete Falcon 9 a companiei SpaceX şi a decis să primească alături de el alte trei persoane.

Astfel, prima persoană aleasă pentru această misiune fără precedent, denumită „Inspiration4” şi care va fi lansată la sfârşitul anului 2021, a devenit Hayley.

Am primit un apel telefonic surprinzător la începutul lunii ianuarie. Mi s-a explicat ideea misiunii şi, în mare, am fost întrebată dacă voiam să zbor în spaţiu. Am răspuns imediat: ‘Da, absolut!‘”, a declarat tânăra.

Totul este posibil

Prima turistă în spațiu a fost tratată în copilărie la spitalul pedriatic St. Jude din Memphis, Tennessee, specializat în boli ale copiilor şi în special în oncologie, o instituţie pentru care Jared Isaacman speră să strângă 200 de milioane de dolari cu ocazia acestei misiuni spaţiale.

Hayley Arceneaux lucrează în prezent pentru spitalul pediatric unde a fost tratată, în calitate de asistentă medicală.

Până acum, astronauţii trebuiau să fie cu adevărat perfecţi din punct de vedere fizic. Nu este o categorie de care să aparţin, din cauza operaţiilor pe care le-am suportat la nivelul piciorului. Unul dintre lucrurile care mă entuziasmează cel mai mult la această misiune este faptul că ea deschide călătoriile în spaţiu pentru toată lumea„, a subliniat Hayley.

Aş vrea să îi îndemn pe pacienţii mei să aibă visuri mari şi să nu îşi impună limite. Şi sper să le arăt cu adevărat că totul este posibil”, a adăugat ea.

1 COMENTARIU

 1. Frumoasa informație a jurnalistului.
  Si continuam cu o alta afirmație; „Până acum, astronauții trebuiau să fie cu adevărat perfecți din punct de vedere fizic. Nu este o categorie de care să aparțin, din cauza operațiilor pe care le-am suportat la nivelul piciorului. Unul dintre lucrurile care mă entuziasmează cel mai mult la această misiune este faptul că ea deschide călătoriile în spaţiu pentru toată lumea”, a subliniat Hayley.
  „Aş vrea să îi îndemn pe pacienții mei să aibă visuri mari și să nu își impună limite. Şi sper să le arăt cu adevărat că totul este posibil”, a adăugat ea.

  Ceilalți doi membri ai misiunii sunt un donator care a participat la o strângere de fonduri organizată în beneficiul spitalului St. Jude, al cărui nume a fost tras la sorţi, și o persoană care dorește să creeze o companie „pentru a schimba lumea”, selectată de un juriu.
  Ei vor fi cunoscuți luna viitoare şi îşi vor începe antrenamentul alături de Jared Isaacman și Hayley Arceneaux.
  Misiunea, programată pentru sfârșitul anului, va avea o durată de câteva zile, iar turiștii spațiali vor efectua pe o orbită joasă o rotație completă în jurul Terrei la fiecare 90 de minute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Tânăr de 33 de ani, dispărut subit de patru zile din...

Familia tânărului a apelat la Poliție, dar până acum pe site-ul IGPR numele acestuia nu figurează la persoane dispărute. Cotidianul Puterea a fost contactat astãzi...

După ce a „încasat” 13 ani de închisoare, celebrul Mihail Boldea...

Mihail Boldea a redevenit avocat. Vă aduceți aminte, desigur, de Mihail Boldea, fostul deputat PDL urmărit internațional după ce a fugit din țară, pe...