Tradiții și obiceiuri de Anul Nou. Ce să facem în noaptea de Revelion pentru a ne merge bine tot anul

Publicat: 31 dec. 2020, 11:15, de Raluca I. Heroiu, în ACTUALITATE , ? cititori
Tradiții și obiceiuri de Anul Nou. Ce să facem în noaptea de Revelion pentru a ne merge bine tot anul

Nu este sărbătoare fără tradiții și obiceiuri la români. Așteptam seara de Revelion cu gândul că Anul Nou ne va oferi mai multe bucurii și împliniri față de anul care tocmai a trecut. Românii respectă o serie de tradițiii și obiceiuri în această noapte pentru a le merge bine anul care urmează.

De ce se dau artificii de Anul Nou?

Puțini știau probabil că în aproape toată lumea în noaptea de Revelion se dau artificii pentru că se spune că pe vremuri spiritele malefice erau alungate pentru că acestea se temeau de zgomote puternice şi de lumină. Focul de artificii de Revelion marchează trecerea într-un nou an fără ghinioane.

Haine noi de Revelion: De ce purtăm roșu în noaptea dintre ani?

Se spune că este bine ca de Revelion să fim îmbrăcați în haine noi pentru ca anul nou să fie unul spornic. Tradiția purtării unui element roșu în ținută spune că noul an va fi unul cu noroc și cu iubire. Roșul reprezintă culoarea dragostei.

Nu este bine să plângem de Revelion

Se spune că nu este bine să plângem de Revelion pentru că altfel ne va merge prost tot anul. Nici de 1 ianuarie nu este bine să plângem pentru că se spune că tot anul vom avea parte de evenimente triste.

Nu ne certăm de Anul Nou

De asemenea, nu este bine ca în noaptea dintre ani să ne certăm sau să avem discuții în contradictoriu cu cei dragi și nu numai. Se pare că astfel de discuții precum și limbajul licențios atrag ghinionul. Se spune că în aeastă noapte nu este bine să vorbim nici despre morți sau fantome.

Nu e bine să duci gunoiul

Gunoiul nu trebuie dus în Noaptea de Anul Nou. Exact ca superstiția dusului gunoiului seara, se pare că acest gest aduce ghinion.

De asemenea, de Revelion nu este bine să împrumuți bani, bijuterii sau obiecte de valoare. Nici nu se duce gunoiul şi nici nu se oferă daruri. Se spune că aceste gesturi atrag sărăcie.

Nu se spală vasele

Pentru un an îmbelşugat este bine ca miezul nopţii să ne prindă cu farfuriile și cu paharele pline. Se mai spune că Anul Nou este bine să ne prindă cu bani în buzunar.

Nu e bine să te prindă Anul Nou cu datorii

Deşi puţini agreează ideea, se spune că aceia care lucrează în prima zi a anului au mai multe şanse de a avansa în carieră în perioada următoare. Însă, paradoxal, să demarezi un proiect de amploare în acea zi este curat ghinion. Dacă nu doriţi să fiţi datori tot anul ce vine, încercaţi să vă plătiţi datoriile până la miezul nopţii.