Traficanții de droguri îl urmăresc pe Mark Rutte. Premierul olandez are pază suplimentară

Poliţia olandeză a crescut nivelul securităţii apropiate a premierului Mark Rutte.  Există temeri că acesta poate fi răpit sau atacat de către traficanţi de droguri, a dezvăluit luni presa olandeză. Filaje similare au dus la două asasinate, în iulie 2021 si 2019. Un jurnalist și un avocat au fost țintele acestor asasinate.

De Telegraaf dezvăluie că există ”semnale potrivit cărora (Rutte) ar putea fi ţinta unui atac sau unei răpiri”.  Și că filatori ”suspecţi”, cu legături cunoscute cu ”Mocro Mafia”, au fost văzuţi în apropierea premierului, în mai multe rânduri şi în locuri diferite.

Biroul premierului Rutte nu comentează

Biroul premierului, Coordonatorul naţional al luptei împotriva terorismului şi pentru securitate (NCTV) şi Parchetul naţional olandez au refuzat să comenteze aceste informaţii.

”Nu comentăm niciodată probleme legate de măsuri de securitate”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al biroului lui Rutte.

Două asasinate, cu scenarii similare

Scenariul pare să semene cu incidentul din iulie, anul acesta. Filaje similare au dus la asasinarea jurnalistului specializat în dosare criminale, Peter R. de Vries. Tot la fel a fost asasinat, în 2019, un avocat care reprezenta un martor-cheie, în procesul presupusului conducător al ”Mocro Mafia”, precizează cotidianul De Telegraaf.

Gruparea este supranumită ”Mocro-mafia”, pentru că membrii acesteia sunt, majoritatea, de origine marocană şi din Antile.

Pază suplimentară pentru Mark Rutte

Polițiști special formaţi de către serviciile regale de securitate olandeze au fost desemnaţi să-l protejeze pe Mark Rutte. Măsurile luate sunt ”măsuri vizibile şi invizibile”, dezvăluie De Telegraaf.

Mark Rutte este cunoscut prin faptul că se plimbă prin Haga cu bicicleta. El merge astfel inclusiv la întâlniri cu regele olandez şi cu oficiali internaţionali, aparent protejat de puţine măsuri de securitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...