Tragedia din Onești, similară cu cea din Caracal. Psiholog criminalist: S-a pierdut foarte mult timp

Publicat: 02 mart. 2021, 11:44, de Raluca I. Heroiu, în ACTUALITATE
Tragedia din Onești, similară cu cea din Caracal. Psiholog criminalist: S-a pierdut foarte mult timp

Psihologul criminalist Liviu Chesnoiu consideră că la Onești a avut loc, luni, o tragedie pentru că „s-a pierdut foarte mult timp” până când s-a acționat. Din acest punct de vedere, ce s-a întâmplat în Onești poate fi comparat cu tragedia din Caracal.

Luni, în Onești, doi muncitori au fost înjunghiați mortal de un bărbat care i-a ținut ostatici ore în șir într-un apartament care i-a aparținut agresorului.

 „S-a pierdut foarte mult timp. Când ai de-a face cu un astfel de individ cu probleme psihice grave nu ai ce negocia. Negociatorul își dă seama dacă e monolog sau dialog. Dacă el vede că agresorul cere luna de pe cer, trebuie să dea voie forțelor de ordine să intervină rapid. Nu stai cinci ore să auzi un monolog. Asta a înrăutățit situația, el nu răspundea la nicio solicitare a forțelor de ordine.

Cu oameni de genul acesta trebuie să intervii în forță, să îți dai seama că e un individ cu probleme psihice. Intri pe geam, spargi ușa. Poate poliția nu s-a mai confruntat cu astfel de situații, dar un astfel de caz trebuie să tragă un semnal de alarmă. S-au așteptat aprobări și s-a pierdut timp. Se așteaptă în maniera retro să dea ordin. Ca la Caracal. Stau la poartă să vină ordinul. Trebuie să lași polițiștii să acționeze după instinct, după experiență”, a declarat Liviu Chesnoiu, citat de Digi24.

În urma acestui eveniment tragic a fost deschisă o anchetă internă pentru a se verifica modalitate în care s-a intervenit la locul faptei. Soția agresorului este complice pentru lipsire de libertate și a fost reținută de oamenii legii.

Citește și