Tramvaiul-cofetărie, darul STB de Ziua Copilului, pleacă de la Depoul Dudești

Publicat: 31 mai 2024, 21:19, de Alexandru Bogdan Grigoriev, în ACTUALITATE , ? cititori
Tramvaiul-cofetărie, darul STB de Ziua Copilului, pleacă de la Depoul Dudești
Foto: transphoto.org

Sâmbătă, 1 iunie, de Ziua Copilului, și Societatea de Transport București (STB) a pregătit o surpriză. Un tramvai transformat în cofetărie va circula pe un traseu special, iar Depoul Dudești va oferi o incursiune fascinantă în istoria tramvaielor bucureștene.

Principalul punct de atracție al evenimentului va fi plimbarea cu un tramvai de epocă Rathgeber P3.16, special transformat în cofetărie pentru acest eveniment. Acesta va circula pe traseul Depoul Dudești – Șura Mare – Depoul Dudești. Îmbarcarea călătorilor se va face de la Depoul Dudești. Programul de circulație va fi între orele 10 și 18.

Tramvaiele de tipul Rathgeber P3.16 au circulat în București și în Timișoara, începând cu anul 1967. În forma inițială, ele aveau 42 de locuri pe scaune. Erau lungi de aproape 17 metri și aveau o lățime de 2,35 metri. Înălțimea lor ajungea până la 3,10 metri. Acest tip de tramvaie a circulat până în urmă cu câțiva ani, pe mai multe trasee din Capitală.

„Este o bucurie ca pe 1 Iunie, de Ziua Copilului, să deschidem porțile Depoului Dudești pentru toți bucureștenii, oferindu-le ocazia să descopere atât istoria transportului public din Capitală, cât și cele mai noi mijloace de transport din flota noastră. Ne dorim ca această zi să fie una plină de surprize plăcute pentru copii și pentru toți pasionații de transport public”, a declarat Daniel Istrate, directorul general al STB S.A.

În incinta depoului Dudești, vizitatorii vor putea vedea tramvaiele de epocă ale STB S.A., inclusiv modelele din anii 1912 și 1956, cât și cele mai noi vehicule care circulă pe străzile Capitalei.

Participarea la eveniment este gratuită, cu excepția consumației din tramvaiul – cofetărie, și este deschisă tuturor categoriilor de public.

În acest mod, STB spear să se apropie maim ult de călătorii săi, oferindu-le un mod inedit de a vedea tramvaiele cu care circulă zi de zi.