Tranzacție: Fondul suedez de investiții Oresa vinde brokerul de credite Kiwi Finance. Cine va fi noul acționar?

Tranzacția prin care fondul suedez de investiții vinde participația majoritară pe care o are, de 13 ani, în capitalul KIWI Finance, broker de credite lider al pieței din România, ar urma să fie încheiată până la finalul anului, după acordul Consiliului Concurenței.

Odată cu obținerea acestui acord, noul acționar KIWI Finance va fi OLX Group, unic acționar al companiei, iar managementul brokerului de credite va rămâne neschimbat, Anca Bidian urmând să fie în continuare CEO KIWI. Liderul pieței românești de brokeraj de credite va fi adăugat portofoliului local OLX Group, din care fac deja parte OLX, Storia.ro și Autovit.ro.

Prin această tranzacție, dacă va primi acordul Consiliului Concurenței, OLX Group își va adăuga în portofoliu serviciile de intermediere a creditelor de la băncile partenere.

”Suntem siguri că am găsit partenerul ideal cu care să transformăm această viziune în realitate”, a declarat Marcin Urbanczyk, CEO OLX Group Europe, cu ocazia anunțului. De altfel, achiziția KIWI Finance vine ca rezultat al încrederii OLX Group în perspectivele de creștere a pieței din România și din dorința de a extinde serviciile oferite clienților noștri în zona de finanțare.

„Această tranzacție vine după mai multe proiecte de comunicare dezvoltate împreună cu platformele OLX Group în România, Storia.ro și OLX Imobiliare”, a declarat Anca Bidian, CEO KIWI Finance. Suntem convinși că avem cel mai bun partener pentru îndeplinirea obiectivelor noastre de creștere și ne bucurăm că transformarea digitală a KIWI Finance va fi susținută de echipa locală a OLX Group, a adăugat aceasta.

Așa cum s-a întâmplat în urmă cu 13 ani, când fondul de investiții suedez, Oresa Ventures, a intrat acționar majoritar, pentru a dezvolta serviciile oferite de brokerul de credite, și acum, cu un nou acționar, KIWI Finance își propune să accelereze transformarea digitală a companiei. Obiectivele generale de creștere rămân valabile: extinderea geografică la nivel național, eficientizarea proceselor operaționale și extinderea rețelei de parteneri financiari.

„Sunt 13 ani de când KIWI Finance este în portofoliul nostru și ne bucură această oportunitate de a face parte dintr-o companie dinamică și de succes cum este OLX Group”, a declarat Cornel Marian, partener ORESA. Vrem să-i mulțumim Ancăi Bidian și echipei pentru toată munca depusă și le urăm succes în următoarea etapă alături de noul acționar. Pentru ORESA, acest pas marchează o nouă investiție de succes în România, care a fost posibilă datorită parteneriatului solid, pe termen lung, cu un antreprenor local extraordinar.a menționat acesta.

KIWI Finance este companie de intermediere credite fondată de Anca Bidian în 2003, sub numele de Gemini Consulting. În 2007, fondul de investiții suedez Oresa a devenit acționarul principal al companiei. În cei 17 ani pe piață, KIWI Finance a intermediat credite de aproape 1,4 miliarde euro. În prezent, compania este activă în 35 de orașe din țară, unde colaborează cu peste 200 de brokeri pentru a găsi cele mai bune oferte de creditare pentru clienții săi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...